Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juni 2006 kl 21.50 Sporløst forsvunnet

Tolvåring på avveie

Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste) og de andre i FBI-teamet må gå grundig til verks for å finne sannheten om hvor tolvåringen Eric befinner seg. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste) og de andre i FBI-teamet må gå grundig til verks for å finne sannheten om hvor tolvåringen Eric befinner seg. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Eric Miller er en liten, ensom gutt som en dag forsvinner fra skolen. Ingen vet hvor han kan være, og FBI-agentene får en vanskelig jobb med å finne det ut.

Eric (Jake Thomas) ble sist sett på skolens toalett. Da FBI-agentene blir satt på saken oppdager de raskt at det finnes spor etter en slåsskamp på stedet. Blant annet finner de Erics blod på et knust speil. Etterforskerne snakker med Erics foreldre, klassekamerater og skolens psykolog. De danner seg raskt et bilde av en litt misforstått gutt hvis høyeste ønske er å være en del av den kuleste gjengen på skolen. Et ønske som til tider virket litt desperat og utløste små og store konflikter. Etterforskerne lurer på om forsvinningen kan ha noe å gjøre med et pek Eric utførte, og om klassekameratene har hatt et ønske om å hevne seg på gutten. Men hvor har han i så fall tatt veien etterpå?

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 15, sesong 2: Wannabe
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: