Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. desember 2009 kl 21.45 House

Fjerndiagnostisering

Dr. Cate Milton (Mira Sorvino) arbeider på en forskningsbase på Sydpolen sammen med kollegaen Sean. Da begge blir satt ut av spill av sykdom og en ulykke, blir de nødt til å behandle seg selv. (Foto: NBC Universal)
Dr. Cate Milton (Mira Sorvino) arbeider på en forskningsbase på Sydpolen sammen med kollegaen Sean. Da begge blir satt ut av spill av sykdom og en ulykke, blir de nødt til å behandle seg selv. (Foto: NBC Universal)
På en nedfrosset base på Sydpolen opplever forskerne Sean og Cate at begge blir satt ut av spill. Været tillater ingen redningsaksjon, og de to er overlatt til seg selv.

Milevis unna, på Princeton -Plainsboro-sykehuset settes House og teamet hans på saken. Fjerndiagnostisering er krevende, men takket være videooverføringer kan de kommunisere relativt godt.

Medisinmangel
Det er begrenset hvilke medisiner de to forskerne har tilgang på i basen sin, og for House og legene blir det en stor utfordring å få forskerne i sør til å behandle en usikker diagnose uten tilgang på de rette medikamentene.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn står nesten alene etter at flere av medarbeidere har sluttet, eller fått sparken. En rekke kvalifiserte leger kjemper om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein ("Ally McBeal"), Robert Sean Leonard ("Dead Poets Society"), Omar Epps ("Akutten", "Skrik 2").

Sendt søndag på NRK3.

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "Frozen"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde ("Thirteen"), Kal Penn (Kutner). Gjesterolle: Mira Sorvino. Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900