Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. november 2009 kl 20.25 Den moderne terrorismens historie

Terrornettverket

I 2001 gjennomførte terrorister et angrep mot World Trade Centre i New York. Nesten 3000 mennesker mistet livet idet to kaprede fly styrtet in i tvillingtårnene på Manhattan. Foto: DR Undervisning
I 2001 gjennomførte terrorister et angrep mot World Trade Centre i New York. Nesten 3000 mennesker mistet livet idet to kaprede fly styrtet in i tvillingtårnene på Manhattan. Foto: DR Undervisning
En felles frykt for terrorangrep, uttenkt og gjennomført av radikale muslimer, kan i dag spores over hele verden.

Selv om USA og deres allierte har brukt store ressurser i Afghanistan og Irak for å få tak i terroristenes ledere og svekke organisasjonenes struktur, er terrorgrupperingene stadig i stand til å gjennomføre sine angrep.

Al Qaida i Europa
Vestens krig mot terror har sprengt Al Qaida og drevet ledelsen på flukt, men Al Qaida har klart å omdanne seg til et nettverk som også omfatter unge muslimer bosatt i europeiske storbyer.

Unge terrorister
Via satellitt-TV og internet fores de unge radikale med et massivt budskap om hellig krig mot Vesten. Til tross for intensiv overvåkning utgjør Al Qaidas europeiske nettverk stadig en trussel.

Om serien
Da ytterliggående islamistiske terrorister angrep World Trade Center og senere tog i Madrid og London, ble hele den vestlige verden utfordret. Spørsmålet var hvordan man skulle reagere på denne usynlige fienden som var drevet av en blanding av religiøs fanatisme og et ønske om å ødelegge Vesten og forme et fundamentalistisk islamistisk samfunn basert på Koranen og Sharialover.

Dokumentarserien "Den moderne terrorismens historie" tar for seg ideologien, krigene og nettverket til terroristene bak den hellige krigen mot Vesten. Denne dokumentarserien i tre deler følger sporene fra Al Qaida og går tilbake til Egypt i 1940-årene, hvor konfliktene mellom det moderne Vesten og den radikale islamismen begynte å eskalere.

Dansk dokumentarserie i tre deler fra 2007
Produsert av DR Undervisning
Originaltittel: "På sporet af den hellige krig"
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900