Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. august 2003 kl 00.15 Josh Groban - sang til livet

Konsert med ungt stjerneskudd

Josh Groban blir ofte kalt den nye Andrea Bocelli (Foto: Warner Music)
Josh Groban blir ofte kalt den nye Andrea Bocelli (Foto: Warner Music)
Med sin sterke stemme og mørke lokker blir 22 år gamle Josh Groban ofte omtalt som den nye Andrea Bocelli. Til tross for sin unge alder har han allerede fått vise seg for et stort publikum. På merittlisten har han blant annet opptredener under OL-seremonien i Salt Lake City og Nobelkonserten i desember. I kveld kan du se den unge superstjernen opptre for tv-kanalen PBS.

Josh Groban var bare 17 år gammel da han ble oppdaget av stjerneprodusenten David Foster og nærmest kastet ut i en duett med Celine Dion som stand-in for Andrea Bocelli. Riktignok var dette under generalprøven til Grammy-utdelingen, men Groban sikret seg allerede flere betydningsfulle fans.

Nøkkelen til Josh Grobans suksess mener mange ligger i stemmen, som imponerer både som tenor i opera og i romantiske ballader. Blant sangene vi får høre er "Canta Alla Vita" i duett med Andrea Corr fra The Corrs, og "The Prayer" med Angie Stone. Det blir også gjesteopptredener av David Foster. Blant andre sanger vi får høre er "You’re Still You", "Cinema Paradiso (Se)", "Alla Luce Del Sole", "Alejate" og "Gira Con Me Questa Notte".

Amerikansk produksjon
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96