Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. november 1999 kl 16.45 Spor av stein

Spor av stein (t)


NRK2 søndag 7. november kl 16.45
Spor av stein

Forbudt trekant i gamle DDR

Vi må noen tiår tilbake i vår samtid for å forstå temaet i kveldens tyske spillefilm. Handlingen foregår nemlig i Øst-Tyskland, der også kjærlighetens kår er underlagt hensynet til Partiets enhet og ære.
På en stor byggeplass møter vi den livsglade og sterke Hannes Balla. Han nyter alminnelig respekt for sin faglige dyktighet, og han sørger for at alle får det som tilkommer dem.
Så dukker den unge, kvinnelige ingeniøren Kati Klee opp på anlegget sammen med den nye partisekretæren Werner Horrath. Han er nok relativt udogmatisk i sin partilojalitet, men får store anfektelser da han blir forelsket i Kati.
Problemet er nemlig så gammelt som menneskeheten selv: Horrath er nemlig gift fra før. Ikke bare er det kone og barn som venter ham hjem, men partiets ære står også på spill i dette trekantdramaet.
Hannes Balla er også forelsket i Kati. Dette gjør at han mister grepet på jobben, og han tvinges til mer åpenhet overfor Kati. Kanskje er han ikke så tøff og robust som han alltid har gitt inntrykk av å være?
Filmen er laget etter en roman av Erik Neutsch og hadde premiere i 1966. Den ble naturligvis straks forbudt i det gamle DDR. Blant skuespillerne: Manfred Krug, Krystyna Stypulkowska og Eberhard Esche. Regien er ved Frank Beyer.

NRK2 søndag kl 16.45

Bilde (via Internett/Scanpix)
Den livsglade bygningsarbeideren Hannes Balla møter partipolitikken og kjærligheten i kveldens film fra DDR 1966.

Originaltittel: Spur der Steine
Regi: Frank Beyer