Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mars 2004 kl 19.30 Puls

Barn og søvnmangel

Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir råd om barn og søvn. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir råd om barn og søvn. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvordan skal du få barn til å sove? spør programleder Anbjørg Sætre Håtun i kveldens Puls. I tillegg skal det handle om den berømte tidsklemma, og Finn Skårderud svarer seerne på spørsmål om psykisk helse.

Når spedbarnsperioden og eventuelle kolikkmåneder er over, forventer de fleste foreldre at de skal gå roligere netter i møte. Derfor blir mange overrasket når barn helt opp til seksårsalderen ikke vil eller får sove.

Barns søvnproblemer kan fort prege hele familien, og i kveld får du både råd fra eksperter og seerne selv.

68-ere i tidsklemma
Mange gleder seg til årene som "godt voksen", årene etter at barna har flyttet ut og gjelden er nedbetalt, men før pensjonsalderen. For mange av dagens 50- og 60-åringer er virkeligheten en helt annen. De fleste er i full jobb, tar ansvar for sine gamle foreldre, samtidig som de forsøker å avlaste sine egne barn ved å ta seg av barnebarna.

Spør om psykisk helse
I kveld kommer psykiater Finn Skårderud i studio for å svare på seernes spørsmål. Han skal blant annet snakke om å sette grenser.

Etter at programmet er over, fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls sine nettsider

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252