Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. mars 2006 kl 22.30 Fremtiden kommer bakfra

Regnskapets time

Det ser ut til at Jan Erik Hovden (Steinar Sagen) blir avslørt på det mest ydmykende. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Det ser ut til at Jan Erik Hovden (Steinar Sagen) blir avslørt på det mest ydmykende. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Jan Erik Hovdens tid som motivatør og filmprodusent er i ferd med å renne ut, på mer enn en måte. Innspillingen går mot slutten, og Hovden drar til sykehuset både som coach og pasient. Besøket blir avgjørende på flere måter. Legen vil ikke fornye sykemeldingen, og han stiller seg også tvilende til selve diagnosen.

"Spis kaken" er trinn fem i Hovdens metode. Siden kaker er "share ware", bestemmer han seg for å besøke reklamebyrået han jobber i for å dele kaken med sine elskede kolleger. Dessverre går det heller ikke her som Hovden hadde håpet. Det kan se ut som om han ikke er like velkommen på arbeidsplassen som han kanskje hadde trodd.

Handikapforbundets sterke leder, Morten Høidal, aner nå at en skandale er under oppseiling etter å ha tatt kostnadene i nærmere ettersyn. Jan Erik har overskredet budsjettet, og ennå er det mye som gjenstår. Da Hovden forsøker å omgå problemet, tar Høidal egenhendig tak i sluttføringen av Hovdens prosjekt.

Om serien
Reklamemannen og ettbarnsfaren Jan Erik Hovden er sykmeldt med nakkesleng, og for første gang i sitt liv stopper han opp og tenker: Hva skal han bruke livet sitt til? Svaret er nærliggende: I egne øyne er han et stort kommunikasjonstalent, og nå vil han lage motivasjonsfilm for folk med samme handikap som han.

Med overdreven selvtillit går han i gang med opptakene – med seg selv både i hovedrollen og som kreativ leder. Hovdens mangel på selvinnsikt morer filmteamet, og arbeidsdagene på settet preges av svart humor og sarkasmer rettet mot hovedpersonen. Hovden føler seg motarbeidet av sitt eget team, som like gjerne filmer coachens private ydmykelser som scener til motivasjonsfilmen. Filmteamets dokumentasjon blottstiller Hovden på det mest brutale når råmaterialet blir satt sammen til tv-serien "Fremtiden kommer bakfra"…

"Fremtiden kommer bakfra" er laget av Terje Rangnes (Fjortis, Egil og Barbara) og Sigmund Falch (Hallo i uken, UHU).

Egenprodusert satirisk komiserie i 6 episoder
NRK Drama
Manus: Terje Rangnes og Sigmund Falch
Regi: Terje Rangnes
Med: Steinar Sagen, Kaia Varjord, Kristin Zachariassen, Per Jansen, Tove Heyerdahl, Per Egil Aske, Hallvard Holmen, Jens Henrik Rage, Terje Rangnes og Sigmund Falch m.fl.
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41


LENKER
  • Kort introduksjon av "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om Jan Erik Hovden 
  • Skuespillerliste "Fremtiden i våre hender" 
  • Idé, manus og regi