Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. oktober 2000 kl 19.55 På grensen: Verdensvante casanovaer

På grensen: Verdensvante casanovaer (ttv


NRK1 lørdag 7. oktober kl 19.55
På grensen (4:8)

Verdensvante casanovaer

Runar og Conny finner ut at de skal lage en egen tv-serie om tollvesenet med seg selv i hovedrollene, ikledd smoking på jakt etter gangstere på en grensestasjon i Frankrike. Samtidig får Barbro besøk av sin mor og tante, og tollstasjonen blir omgjort til hotell.

Runar og Conny får rikelig anledning til å øve seg på å være verdensvante gentlemen til tv-serien sin. Barbro tvinger dem nemlig til å late som om tollstasjonen ved svenskegrensen er et hotell. Hennes mor og tante er på vei, og Barbro har fortalt dem at hun bor på Grand Hotel. Dermed blir Runars og Connys rom omgjort til hotellrom, tollkontoret til hotellresepsjon, og guttene blir ikledd hvit smoking. Men når mor og tante etterlyser hotellbar, pikkoloer og generelt klager over dårlig standard, får Runar og Conny skikkelig problemer.

Svensk-norsk samarbeid
NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert til å skrive manuset.

Hovedpersonene
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i ulike roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag 19.55

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsent: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Gunnel Fred spiller Barbro, ambisiøs og intrikat forfatterinne i På grensen. (Foto: SVT Gøteborg)