Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. oktober 1999 kl 23.15 Familien McCallister

Familien McCallister (t)


NRK1 fredag 22. oktober kl 23.15
Familien McCallister (1:9)

En irsk familie i New York

I den nye fredagsserien \"Familien McCallister\" møter vi fem voksne søsken i deres lokalmiljø, Hell\'s Kitchen i New York. De har helt forskjellige ambisjoner i livet, og det setter samholdet deres stadig på prøve.
Familielivets mange fasetter og det innfløkte samspillet mellom de ulike familiemedlemmene er skarpt observert av Emmy Award-vinner John Wells i denne dypfølte amerikanske dramaserien.
De fem søsknene som kommer fra en irsk, katolsk arbeiderklassefamilie møtes hver søndag rundt middagsbordet hjemme hos foreldrene. Familiens ubestridte overhode, den strenge og stolte Simon McCallister, og hans sympatiske kone Eileen krever fremdeles respekt fra sine voksne barn - og får det.

Tre brødre
De tre McCallister-brødrene - en prest, en politimann og en med nære forbindelser til organisert kriminalitet - er så ulike at vi noen ganger tviler på om de i det hele tatt et beslektet. Den eldste broren Kevin (Tate Donovan) er den som hele tiden må gå mellom og ordne opp når det oppstår konflikter. Men han begynner å bli dyktig lei av rollen som megler og skriftefar for resten av familien. Han finner for tiden heller ikke stor trøst i prestegjerningen.
Liam (Sam Trammell) som har tvilsomme bånd til en beryktet fagforeningsleder, er stadig i tottene på broren Bobby (Justin Louis) som er en ambisiøs politietterforsker. Bobby har fått ny jobb og gleder seg til å ta fatt. I stedet for å bli satt til å etterforske drapssaker, får han i oppgave å lete etter savnede personer - den jobben som har minst prestisje. Men ved en tilfeldighet kommer han borti en sak som kan føre ham nærmere et svar på hva som skjedde da en av søsknene hans døde under mystiske omstendigheter for mange år siden.
Bobby er gift med den frisinnede Clarissa (Kim Raver), men ser ikke med blide øyne på at hun har et mistenkelig nært forhold til Liam. Hun på sin side er sjalu på Bobbys meget vakre kvinnelige kollega.

To søstre
Heller ikke for de to McCallister-søstrene er livet like enkelt bestandig. Den eldste søsteren Fiona (Charlotte Ross) er en fremgangsrik børsmegler. Men et langvarig forhold til hennes gifte sjef er i ferd med å ødelegge hennes selvbilde. For Fiona lengter desperat etter kjærlighet.
Hele familien er bekymret for den yngste søsteren Amandas (Bonnie Root) selvdestruktive livsstil. Hun flykter fra den problematiske hverdagen ved hjelp av alkohol, narkotika og ubeskyttet sex.

NRK1 fredag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Bak fra venstre: Sam Tramell som Liam McCallister og Kim Raver som Clarissa McCallister. Foran fra venstre: Bonnie Root som Amanda McCallister, Charlotte Ross som Fiona McCallister, Tate Donovan som Kevin McCallister og Justin Louis som Bobby McCallister.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Trinity
I hovedrollene: John Spencer, Jill Clayburgh, Kim Raver, Sam Trammell, Justin Louis og Tate Donovan
Produsert av John Wells
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41