Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 26. juli 2009 kl 20.55 Film: Evig solskin i eit plettfritt sinn

Reise i fortiden

Jim Carey og Kate Winslet spiller Joel og Clementine. Foto: NBC Universal
Jim Carey og Kate Winslet spiller Joel og Clementine. Foto: NBC Universal
Joel og Clementines turbulente og lidenskapelige forhold tar slutt. Da de møtes igjen, husker ikke hun noe fra den tiden de hadde sammen. Hvordan er det mulig?

Clementine Kruczynski er blitt behandlet med en vitenskapelig metode som fjerner hele felt fra minnebanken i hjernen. Nå har hun altså glemt at hun noen gang møtte og forelsket seg i Joel Barish.

Doktor Howard Mierzwiak innrømmer at behandlingen kan føre til hjerneskade: - Ja, teknisk sett er denne prosedyren synonymt med skading av hjernen.

Forvirrende og fascinerende
"Evig solskinn i et plettfritt sinn" er en forvirrende, men fascinerende labyrint skapt av manusforfatter Charlie Kaufmann ("Being John Malkovich", "Adaptation"). Han vant en Oscar for historien.

Joel Barish, som spilles av Jim Carey, bestemmer seg for å også få hjernen slettet for minner om Clementine. Mens de mister hukommelsen sin, mister de også kontrollen over livet sitt. Men man må virkelig anstrenge seg for å henge med i svingene i denne intrikate og hurtigspinnende historien.

Sendt tidligere.

Amerikansk drama 2004
Originaltittel: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Produksjon: Focus Film for NBC/Universal
Regi: Michel Gondry
Manus: Charlie Kaufman
I rollene: Jim Carey (Joel), Kate Winslet (Clementine), Elijah Wood (Patrick), Thomas JAy Ryan (Frank), Mark Ruffalo (Stan), Kirsten Dunst (Mary), Tom Wilkinson (doktor Howard Mierzwiak), mfl.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no