Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. mai 2004 kl 19.30 Ut i naturens hage: Grønn glede

Velkommen i det grønne

Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson tar med grønn glede fatt på sommerens hageserie – den tredje i rekken (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson tar med grønn glede fatt på sommerens hageserie – den tredje i rekken (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
For tredje år på rad er Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson klare til å gi seerne grønne gleder i sommer. Radio og internett er på banen som vanlig, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

"Grønn glede" har allerede sendinger i radioens "Nitimen" hver tirsdag. Det vil de holde på med fram til Reiseradioen starter 12. juni. På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Program 1
Hva gjør du når drømmeboligen du akkurat fikk tilslag på, har en kjempehage som for det meste består av gamle epletrær og bærbusker som nesten ser døde ut? I dette programmet snakker gartner Dag Arneson om beskjæring, og han viser hvordan det går an å la en gammel sort leve videre på et yngre tre. Dessuten kan en saks skape rene foryngelsen i busker som nesten ikke bærer lenger.

I den gamle hagen hvor "Grønn glede" er på besøk denne gangen, er det også plass til noen tomater, litt salat og noen poteter. Dessuten kjenner vi den liflige duften av vårsprø rabarbra og gressløk i full fart.

Botanikk og distrikt
I hvert program vil botaniker Kristina Bjureke ved Botanisk hage på Tøyen i Oslo snakke om kjente og ukjente planter i hagen vår, og hva de har vært brukt til.

NRKs distriktskontorer bidrar med et sju minutters innslag i programmene, og først ut er en hage i Randaberg i Rogaland. Vi møter en mann som er tidlig pensjonert og glødende opptatt av hagestell. Han heter Ole Hetland og er leder i Randaberg hagelag. I følge Hetland er hagen kjempefin rundt 10. mai – med masse løkblomster og stauder.

Sommerens sendinger
25. mai: Farmors gamle eplehage
1. juni: Kunsten å legge heller
8. juni: Hage på balkong
15. juni: Besøk på Økern torv
22. juni: Gress på taket
29. juni: Den gamle skolehagen
6. juli: Grønne gleder rundt hytteveggen
13. juli: Tema ikke bestemt

Egenprodusert hageserie av Ut i naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 mette.stensholt.schau@nrk.no
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32 jan.ingar.hansen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83