Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. juli 2008 kl 22.45 Film: Dirty Pretty Things

Londons underverden

De illegale innvandrerne Okwe (Chiwetel Ejiofor) og Senay (Audrey Tautou) (Foto: BBC Films Presentation)
De illegale innvandrerne Okwe (Chiwetel Ejiofor) og Senay (Audrey Tautou) (Foto: BBC Films Presentation)
Vi møter en afrikansk mann, Okwe, som arbeider som nattportier på et stort hotell, og ellers kjører drosje. Han tygger stimulerende khat og sover nesten aldri. Han har en avtale med en tyrkisk stuepike på hotellet om å bruke hennes lille krypinn mens hun er på jobb. Det har oppstått et vennskap dem imellom, mens kollegene mener de er kjærester.

En natt må Okwe ordne et tett toalett, og finner da et menneskehjerte. Han tar det opp med de ansvarlige, og mener det må meldes til politiet. Nå kommer det fram at han er illegal innvandrer som ikke kan følge opp en slik sak. Etter hvert avdekkes det at nyrer opereres ut på hotellrommet på uforsvarlig måte. Okwe er egentlig lege som har måttet flykte fra Nigeria, og han prøver å holde seg så nøytral som mulig.

Livet er ikke enkelt verken for Okwe eller hans tyrkiske venninne Senay. Etter en del vanskeligheter kommer de begge i myndighetenes søkelys. Hun må slutte i jobben, og får en ny jobb hvor hun må utføre seksuelle tjenester, og han blir truet til å arbeide for det illegale organmarkedet.

Om filmen
Filmen er en drivende thriller om et tema så sjokkerende at det nesten er tabubelagt: salg av menneskelige organer. Det er avslørt og dokumentert at slik kynisk menneskehandel foregår i den såkalte tredje verden – men i London?

"Dirty Pretty Things" har markert seg på flere festivaler, og vunnet en rekke priser.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk drama (2002)
Originaltittel: "Dirty Pretty Things"
Med Chiwetel Ejiofor (Okwe), Audrey Tautou (Senay), Sergi Lòpez (Juan), Sophie Okonedo (Juliette) og Bendict Wong (Guo Yi)
Regi: Stephen Frears
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no