Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. september 2001 kl 20.00 Greven av Monte Cristo

Den falske greven

Mondego, som stjal  Dantès' kjæreste Mercedes,  kaller seg nå grev Morcerf - en tittel han ikke har fått på ærlig vis.
Mondego, som stjal Dantès' kjæreste Mercedes, kaller seg nå grev Morcerf - en tittel han ikke har fått på ærlig vis.
Edmond Dantès - alias greven av Monte Cristo - er fast bestemt på å hevne seg på de tre mennene som ødela så mange år av hans liv. I kveldens episode er det Mondego, som stjal Dantès' kjæreste Mercedes, som får unngjelde. Mondego kaller seg nå grev Morcerf, en tittel han ikke har skaffet seg på ærlig vis.

Den unge Edmond Dantès ble uskyldig anklaget for forræderi og fengslet uten lov og dom. De tre som stod bak komplottet var Mondego og Danglars som angav ham til kongens advokat, og Villefort, kongens advokat, som satte ham i fengsel uten noen rettssak.

Dantès, som nå kaller seg greven av Monte Cristo, er i ferd med å innynde seg i de høyere sirkler i Paris. Verken Mondego, Danglars eller Villefort gjenkjenner ham. Dantès opptrer i mange forskjellige forkledninger. Som italiensk prest eller som engelsk lord infiltrerer han de tre mennenes liv for å finne deres svakeste punkt. På denne måten ønsker han å ramme dem hardest mulig.

I forrige episode så vi at han slo til mot bankieren Danglars og advokaten Villefort. Danglars blir lurt til å investere sin formue i prosjekter som viser seg å føre til økonomisk ruin for ham. Villefort opplever at den sønnen han fikk etter et utenomekteskapelig forhold, ikke var dødfødt slik han hele tiden hadde trodd. For greven av Monte Cristo blir Villeforts uekte sønn et triumfkort for senere bruk.

Til slutt finner greven av Monte Cristo også det svake punktet hos sin tredje fiende, grev Morcerf. Den nyslåtte greven har oppnådd sin tittel gjennom et forræderi som ledet til en mektig manns død. Denne ubehagelige sannheten ønsker han naturlig nok ikke skal bli kjent.

Om serien
Tidenes mest leste franske roman "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas, er igjen blitt filmatisert. I denne påkostede franske fjernsynsserien i åtte deler møter vi Gérard Depardieu som greven av Monte Cristo. Regi: Josèe Dayan.

Historien som foregår i perioden 1815-1838, er kjent for mange. Den unge Edmond Dantès blir forrådt på sin bryllupsdag og anklaget for forræderi. Han blir sendt til fengselsøya Le Château d'If. Her møter han en annen fange som skal komme til å bety mye for ham, finner ut hvem som fikk sendt ham i fengsel og får høre om skatten på øya Monte Cristo. Etter 20 år klarer han å rømme, finner skatten og tar navnet greven av Monte Cristo. Så starter han forfølgelsen av dem som forrådte ham, og han bruker all sin energi på å hevne de 20 årene han tilbrakte i fengslet.

Billedtekst:
Mondego, som stjal Dantès' kjæreste Mercedes, kaller seg nå grev Morcerf - en tittel han ikke har fått på ærlig vis.


Fransk fjernsynsserie i åtte deler etter Alexandre Dumas' roman "Greven av Monte Cristo"
Regi: Josèe Dayan
Manus: Didier Decoin
I rollene: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Sergio Rubini, Florence Derel, Michel Aumont, Roland Blanche, Stanislas Merhrar, Christopher Thompson, Julie Depardieu og Ines Sastre
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53