Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. januar 2002 kl 21.10 Lekestue

På utrygg grunn

Yumi (Jenny Størdal Toftner). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Yumi (Jenny Størdal Toftner). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Rogers tilværelse tar en ny vending i andre del av dramaserien ”Lekestue”. Han støter igjen på den koreanske jenta som han møtte i slutten av forrige episode. Hun heter Yumi, og tar fullstendig pusten fra ham. Hun blir også den indirekte årsaken til at han likevel prøver å skaffe seg jobb.

Roger føler sterkt at hans vanlige sjekketriks kommer til kort når det gjelder Yumi. Hun utstråler en selvsikkerhet og likeframhet som gjør at han kjenner seg kastet ut på gyngende grunn.

I ren forfjamselse kommer Roger i skade for å slå en plate om at han jobber i barnehage. Han har jo allerede forkastet Helenes tips om at det er en ledig stilling i barnehagen der hun jobber, men nå tvinger hans egen løgn ham til å forsøke å få den jobben likevel.

Helene (Anna Bache-Wiig) og Roger (Nicolai Cleve Broch). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Helene (Anna Bache-Wiig) og Roger (Nicolai Cleve Broch). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll
At Helene har sine grunner til å tipse ham om jobben, bekymrer ham ikke så veldig. Det som skjedde mellom dem var jo bare en enkveldsaffære. Men snart skal det vise seg at hun oppfatter situasjonen ganske annerledes…

Om serien
NRK Dramas nye serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue", som var en av årets store suksesser i 1997. Handlingen dreier seg rundt en hardtfestende kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua.

Mens kompisene studerer på Blindern, går Roger arbeidsledig mens han venter på å komme videre på embetsstudiet i psykologi. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter treffer han Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Roger har også en yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen) som er fra et annet av farens forhold.

I rollene:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Robert, Rogers halvbror: Thomas Robertsen
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen

Dramaserie i 8 deler etter Roger Kurlands roman
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299


LENKER
  • Lekestue på nett (publiseres v. seriestart) 
  • Les mer om serien