Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. oktober 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Musikalplaneten

Mikal Olsen Lerøen fokuserer på musikaler. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen fokuserer på musikaler. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Musikk og film er en bra kombinasjon, mener mange. Den siste tiden har musikaler som Chicago og Moulin Rouge hatt stor suksess, og nå kommer det enda flere. Også i Norge lages det musikaler. Dette er vel mer enn grunn god nok for å vie et Filmplaneten til denne genren?

I Alt for Egil synges det både titt og ofte, og filmen er dermed en del av den nye musikalbølgen. Flere musikaler har premiere de kommende månedene. Blant de største er De-Lovely, filmen om Cole Porter, og Phantom of the Opera som er basert på Andrew Lloyd Webbers musikal.

Mikal Olsen Lerøen intervjuer Irwin Winkler, regissøren bak De-Lovely. Det blir også eksklusive møter med hovedrolleinnehaverne Kevin Kline (Cole Porter) og Ashley Judd (Linda Porter), samt med folkrock-stjernen Sheryl Crow og Natalie Cole. Det er bare å synge med...

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, program om musikaler og et program om skrekkfilmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,