Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. januar 2004 kl 21.40 Niern: The Shining - ondskapens hotell

Grøsser med Jack Nicholson

Jack Torrance (Jack Nicholson) blir besatt av onde krefter som forvandler ham til en vanvittig drapsmaskin som bestemmer seg for å ta livet av kona og sønnen.
Jack Torrance (Jack Nicholson) blir besatt av onde krefter som forvandler ham til en vanvittig drapsmaskin som bestemmer seg for å ta livet av kona og sønnen.
I "The Shining", etter en roman av Stephen King med Jack Nicholson i hovedrollen, tar regissør Stanley Kubrick oss med på en skremmende reise inn i ondskapens verden.

Den mislykkede læreren Jack Torrance (Jack Nicholson) får jobb som vaktmester på et avsidesliggende hotell i Colorados fjellverden. Han får følge av kona Wendy (Shelly Duvall) og sønnen Danny (Danny Lloyd). Hotellet er stengt for vinteren, så Torrance og hans lille familie vil være de eneste beboerne i lang tid framover.

Den tilsynelatende harmoniske og fredfylte atmosfæren gir den desillusjonerte læreren en mulighet til å skrive, noe han alltid har ønsket å gjøre. Men det Torrance ikke vet, er at hotellet har vært åsted for grusomme hendelser.

Og da snøstormer gjør at familien blir isolert på hotellet, begynner det å skje skremmende ting. Jacks sønn Danny, som er synsk og har telepatiske evner, oppdager at hotellet hjemsøkes av onde ånder. Og disse spøkelsene er i ferd med å gjøre Jack gal. Han blir offer for bisarre hallusinasjoner, som gjør han gradvis mer fiendtlig innstilt overfor kona Wendy og sønnen Danny.

Men det er først når Torrance møter den tidligere vaktmesteren på hotellet, Mr. Grady - som har myrdet sin kone og to døtre - at det virkelig blir vemmelig...

Amerikansk film fra 1980
Originaltittel: The Shining
Basert på en roman av Stephen King
Regi: Stanley Kubrick
I rollene: Jack Nicholson, Shelly Duvall, Danny Lloyd m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53