Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. desember 2000 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Halfdan alias Brattbakken

Med sjel og særpreg: Halfdan alias Bratt


NRK1 onsdag 20. desember kl 19.30
Med sjel og særpreg: Halfdan alias Brattbakken

Halfdan Hegtuns minnebok

Han er latinartianer og historiker, har vært lektor, programmann og utenriksredaktør, for ikke å snakke om radiodirektør og stortingsmann, Og så er han forfatter og Raufoss-patriot. Det siste til tross for at han forlot sitt kjære Toten for snart et par mannsaldrer siden.

Det ville ikke vært naturlig for en slik person å assosiere temposkifte med begrepet pensjonistliv. Derfor holder Halfdan Hegtun (82) farten oppe. Med engasjementer både her og der. Enten det er i lokalpolitikken, i lag og foreninger - i det hele tatt i alskens fora i det offentlige rom.

Gløden er like intens, analysene like skarpe, skratten like frodig og løstsittende, selv om talerøret Even Brattbakken påstås å være satt på stallen.

Andreas Lunnan og Sverre Krüger har sneket seg inn på avtalelisten hos den vitale NRK-veteranen i en travel hverdag og presenterer sine filminntrykk på NRK1 i kveld.

Om serien
NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger tar opp sporene fra i sommer og fortsetter sine møter med hverdagsmennesker som har tråkket utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har entusiasmen og optimismen til felles. Med sjel og særpreg setter de farge på hverdagen.

NRK1 onsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Sør- Trøndelag
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilde
Halfdan Hegtun blar i kveld i minneboka fra en lang og innholdsrik karriere. (Foto: Andreas Lunnan).