Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. september 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

En sykepleier tas av dage

Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Nok en gang kalles Taggart-teamet til et åsted der det er begått et mord. Denne gangen er det en sykepleier som blir funnet i leiligheten sin, stukket i ryggen. Og leiligheten bærer ikke spor av at noen har brutt seg inn. Kjente avdøde gjerningsmannen?

Etterforskningen avdekker at sykepleieren, Sandra White, levde et dobbeltliv. I jakten på et mulig mordvåpen finner etterforskerne en boks med kontanter – nesten 12000 pund – under avdødes seng. I tillegg har hun et garderobeskap fult av designerklær. Ekstravagante vaner sykepleierlønnen tatt i betraktning.

Oversikten over oppringte numre på Sandras mobil viser at hun var en flittig bruker av et privat drosjeselskap, og senere oppdager de at hun så sent som kvelden i forveien hadde hatt kontakt med firmaet.

Gradvis avdekker teamet sannheten om Sandras liv; venner, fiender, hemmeligheter og til slutt hvem som tok henne av dage.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie fra 2002
Originaltittel: Taggart, series 19: Fade to black
Produksjon: ITV
Med Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no