Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. februar 2006 kl 22.25 Ansikt til ansikt: Ingrid Lorentzen

Solist og sosialist

Morten Krogvold har møtt Ingrid Lorentzen. (Foto: Morten Krogvold)
Morten Krogvold har møtt Ingrid Lorentzen. (Foto: Morten Krogvold)
I følge moren drømte Ingrid Lorentzen om å danse ballett fra hun var to år gammel. I Ansikt til ansikt snakker hun med Morten Krogvold om pikedrømmen som ble virkelighet, hardt arbeid og ønsket om å være en del av gruppen samtidig som man vil danse alene.

Allerede to år gammel drømte Ingrid Lorentzen om å danse ballett, men hun måtte vente til hun var fire år før hun kunne begynne på ballettskolen. Skuffelsen over alle sanglekene og hvor enkelt alt skulle være da hun endelig kunne begynne, var stor. – Jeg følte en lengsel etter alvoret og det å bli god, forteller hun.

Opp- og nedturer
Da hun var 17 år, begynte Ingrid Lorentzen på Svenska Balettskolan. At den svenske skolen var ulik den norske, oppdaget hun fort, og en positiv innstilling var ikke det lærerne var ute etter. På ett punkt ønsket hun til og med å slutte, men det kunne hun bare glemme. – Jeg fikk beskjed om at man slutter ikke på denne skolen, sier hun.

Etter en tung tid i Nasjonalballetten dro Ingrid Lorentzen utenlands til dansemetropoler som New York og Paris. Etter noen år bar det tilbake til Nasjonalballetten, og denne gangen gikk det bedre. I 2003 fikk hun endelig barndommens drømmerolle – hovedrollen i Svanesjøen.

Om serien
Det klart for en ny runde med personlige møter mellom fotografen Morten Krogvold og flere av våre mest kjente og kjære kulturpersonligheter. Denne gangen skal også en politiker, en svenske og helt orkester foran hans kameralinse.

Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en helt unik måte. Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

Gjennom vinteren og våren møter vi Odd Børretzen, Åse Kleveland, Thorvald Stoltenberg, Ingrid Lorentzen, Jan Jönson, Kari Bremnes, Brazz Bros og Wenche Foss.

Tidligere serier med "Ansikt til Ansikt" gikk høsten 2003 og vinteren 2004.

Innkjøpt portrettserie i åtte deler (2005)
Produsert av Fabelaktiv AS
Produsent: Terje Nilsen
Regi: Ninja Benneche
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252