Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. oktober 2003 kl 19.30 Puls

Hjelp mot kolikk

I kveld gir programleder Anbjørg Sætre Håtun seerne gode råd mot kolikk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld gir programleder Anbjørg Sætre Håtun seerne gode råd mot kolikk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Årsaken til kolikk er ukjent, men i kveld gir Puls deg mange gode råd for hva du kan gjøre hvis barnet din er plaget. Rådene kommer delvis fra seerne selv som på det ukentlige nettmøtet har gitt redaksjonen tips , og i tillegg medvirker en ekspert som har tatt har doktorgrad i spedbarnskolikk.

Ti til femten prosent av alle barn blir rammet av spedbarnskolikk. Kolikk kjennetegnes av kraftige gråtetokter som varer i to til fire timer. Vanligvis går det over etter tre måneder, men det er en fattig trøst for foreldre som ikke har sovet på uker pga en gråtende baby.

1. amanuensis ved Høgskolen i Oslo, Sølvi Helseth, har tatt doktorgrad på spedbarnskolikk. Hun er også mor til fire, og gir seerne gode råd om hva de kan gjøre for å lette situasjonen både for babyen og seg selv.

Ensomme gamle
Vi leser stadig i avisene om ensomme gamle mennesker som er redde for å bli isolerte på sine eldre dager. Men slik trenger det ikke å være. Puls har truffet en gjeng eldre mennesker som har sin helt spesielle oppskrift på hvordan man kan leve det gode liv i alderdommen.

Psykisk helse
I kveld får programleder Anbjørg Sætre Håtun besøk av psykiater Finn Skårderud i studio. Han skal blant annet snakke om hvordan man bør forholde seg når man finner ut at ens nærmeste lyver. Etter at selve fjernsynssendingen er over, fortsetter han og Anbjørg å svare på seernes spørsmål i en halvtimes sending på Puls sine nettsider: www.nrk.no/puls.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • www.nrk.no/puls