Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. september 2005 kl 20.55 Svarte orm

Svarte orm på lasarettet

Rowan Atkinson med parodi på britenes innsats i første verdenskrig i humorserien
Rowan Atkinson med parodi på britenes innsats i første verdenskrig i humorserien "Svarte orm". (Foto: BBC)
Rowan Atkinson turer videre med parodier på det britiske militæres innsats under første verdenskrig.

Sorte orm og George er havnet på et militærsykehus i England. En dag legger de merke til en soldat ved navn Smith, mest fordi han snakker med bred tysk aksent.

Samtidig varsler general Melchett at det er mistanke om at en tysk spion er virksom innenfor sykehusets vegger. Sorte orm får oppgaven å røke ham ut.

Hvem er spionen?
Men vår mann viser seg å være mest opptatt av en sykesøster ved navn Mary. Og kanskje ikke forgjeves, for Sorte orm avslører henne som den tyske spionen. Mary blir sendt ut på gården for å stå ansikt til ansikt med henrettelsespelotongen.

Så viser det seg at Sorte orm likevel ikke har avslørt rett person. Så hvem er spionen? Herr Smith med den tyske aksenten? Eller kanskje George – han har nemlig en onkel i München som heter Hermann, og som han skriver morsomme og informative brev til fra sykesengen.

Om serien
Sorte orms fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1989)
Originaltittel: Blackadder Goes Forth
Episodetittel: General Hospital
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer