Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. november 2003 kl 20.05 Bokbadet: Åsne Seierstad

Åsne Seierstad med ny bok

Åsne Seierstads nye bok
Åsne Seierstads nye bok "Hundre og én dag" handler om jobben som krigskorrespondent i Irak (Foto: Ola A Thorset/Scanpix)
"Hundre og én dag" heter Åsne Seierstads nye bok, og tittelen henspiller på perioden fra januar til april 2003, hundre og én dag. Så lenge arbeidet forfatteren som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. Anne Grosvold har invitert henne i badet i kveld.

I avisartiklene og tv-reportasjene hun laget, formidlet Åsne Seierstad det som foregikk i Irak før, under og etter angrepet fra de amerikanske og britiske styrkene. Artiklene var øyeblikksrapporter, glimt fra krigen. De tilhørte bestemte dager og begivenheter. Vel så interessant fra reportasjereisen var det som skjedde mellom de avleverte artiklene, forarbeidet, alt som ikke kom på trykk.

Gjennom sine ti år som journalist i krigs- og konfliktsoner, har Åsne Seierstad aldri arbeidet under vanskeligere forhold enn i Irak. I denne boken gir hun et nært innblikk i de utfordringene hun møtte. Her gjengis noen eller deler av tekstene hun skrev under krigen, men de settes i en sammenheng for å vise noe av hva jobben som krigskorrespondent består av.

Boken kom ut i Norge i slutten av oktober, og utgis i Danmark, Sverige og Nederland i løpet av høsten.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83