Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. juni 2006 kl 23.40 The Chamber

En families mørke fortid

Adam Hall (Chris O’Donnell) er ikke overbevist om at bestefaren, Sam (Gene Hackman) sto bak mordene på to små barn. Han prøver å finne sannheten for å redde Sam fra gasskammeret. (Foto:  Francois Duhamel)
Adam Hall (Chris O’Donnell) er ikke overbevist om at bestefaren, Sam (Gene Hackman) sto bak mordene på to små barn. Han prøver å finne sannheten for å redde Sam fra gasskammeret. (Foto: Francois Duhamel)
Denne gripende thrilleren er basert på John Grishams bestselger "The Chamber" hvor en idealistisk ung advokat, Adam Hall, blir tvunget til å konfrontere sin families mørke fortid.

Om 28 dager skal Sam Cayhall, den eldste innsatte på "death row", henrettes i gasskammeret for to grusomme rasistiske mord på to småjenter. Sam vet ikke at den unge advokaten som besøker ham i dødscellen er hans barnebarn…

Adams kamp for å redde bestefaren er et kappløp med tiden, og han prøver alle juridiske knep han kan for å få dødsdommen omgjort. I tillegg til at Adam er prinsipielt imot dødsstraff, blir han mer og mer i tvil om bestefarens skyld. Adam appellerer til slutt til guvernøren, mannen som flere år tidligere hadde vært aktor i retten den gangen Sam ble dømt til døden.

Denne karismatiske, ærgjerrige politikeren er nå den eneste som kan redde Cayhalls liv. Adam allierer seg med Nora Stark, guvernørens juridiske rådgiver, som kanskje vet hvor han kan lete etter bevis for Sams uskyld. Mens Adam undersøker saken, kommer han borti både Sams fortid og hele familiens historie. Til slutt blir bestefaren tvunget til å fortelle de skamfulle hemmelighetene bak forbrytelsene.

Dødsdagen for Sam rykker stadig nærmere, og Adams uro over det han vet blir enda verre når han føler seg truet av en mystisk figur som skygger ham. Vet denne personen sannheten om forbrytelsen Sam skal dø for?

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "The Chamber"
Regi: James Foley
I rollene: Gene Hackman, Chris O’Donnell, Faye Dunaway og Bo Jackson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83