Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. september 2004 kl 21.35 Sopranos

Return of the Tony

Tony Soprano (James Gandolfini) er tilbake på dr. Melfis kontor, men nå er det ikke for å få hennes profesjonelle hjelp. (Foto: HBO)
Tony Soprano (James Gandolfini) er tilbake på dr. Melfis kontor, men nå er det ikke for å få hennes profesjonelle hjelp. (Foto: HBO)
Få serier er så kritikerroste og har en like trofast seerskare som The Sopranos. I juli fikk serien hele 20 Emmy-nominasjoner, etter å ha vunnet fire året før. I tillegg er det blitt en mengde andre priser. Nå er det premiere på sesong 5 på NRK1, og det blir 13 innholdsrike episoder.

Da sesong 4 ble avsluttet i februar 2003, kastet Carmela Tony på dør etter at en av mafiabossens elskerinner ringte og fortalte om sitt forhold til ham. Når sesong 5 starter i kveld, er ekteparet Soprano skilt, og begge har problemer med å takle den nye situasjonen.

Tony bøter på sin dårlige samvittighet overfor sønnen A.J. ved å kjøpe alskens ting til ham, noe Carmela reagerer på siden det setter henne i et dårlig lys. Samtidig benytter Tony sin status som nyskilt til å gjøre tilnærmelser overfor psykiateren dr. Jennifer Melfi. Spørsmålet er om Dr. Melfi faller for Tonys tilnærmelser, og tør hun eventuelt å si nei til en mann med hans "yrke"?.

Ut av fengselet
Flere av Tonys tidligere kompanjonger slipper ut av fengsel, og de søker hans tillatelse til å begynne forretninger igjen. En rekke medlemmer av den rivaliserende familien Lupertazzi blir også satt fri etter å ha sonet sine dommer, men Tony virker foreløpig lite bekymret over dette.

Han har mer problemer med interne stridigheter i sin egen omgangskrets der den unge Christopher opponerer mot Paulie og den gamle ordningen med at de yngste skal betale for måltider. Hvem vinner maktkampen, og blir Tony nødt til å gripe inn?


Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: The Two Tony's
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steve van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,

Bilde:
Tony Soprano (James Gandolfini) er tilbake på dr. Melfis kontor, men nå er det ikke for å få hennes profesjonelle hjelp. (Foto: HBO)

Christopher (Michael Imperioli, bak til venstre) og Paulie Walnuts (Tony Scirico, nr to fra høyre) kjemper en intern maktkamp i gruppen. Tony Soprano og Silvio Dante (Steve van Zandt)