Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. oktober 2000 kl 22.30 Drapsalarm

Drapsalarm (t)


NRK2 onsdag 25. oktober 22.30
Drapsalarm (4:24)

Den barnslige seriemorderen

En ganske alminnelig mandag blir det begått et drap i en fornøyelsespark. Dagen etter går drapsalarmen igjen, og nok et lik dukker opp på onsdag. Tessa og Steve må innse at de har å gjøre med en seriemorder som akter å begå et nytt drap hver dag.

Hvert av drapene skjer på samme måte: Ofrene er kvalt til døde og etterlatt med en kniv i navlen og en barnslig blekktatovering på kroppen. Dessuten legger morderen hver gang igjen et fødselsdagskort på åstedet.

Mens antallet drapsofre stiger, utkjemper Tessa og Steve en desperat kamp mot tiden for å finne en forbindelse mellom drapene. For hvis de kan klare å finne et mønster i hvordan morderen velger ut sine ofre, kan de kanskje også hindre at flere liv går tapt.

Jakten på seriemorderen er en fortsettelseshistorie i to deler, løsningen får vi med andre ord i detektimen neste fredag.

Om serien
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.

Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 30.4.99

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell,
Pressekontakt: Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 46 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilde
Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie) er på jakt etter en seriemorder som slår til i en fornøyelsespark.