Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. mai 2002 kl 20.00 Inger Jacobsen, selvfølgelig!

Plateartist og revystjerne

Inger Jacobsen – folkekjær artist på plate og scene (Foto: NRK)
Inger Jacobsen – folkekjær artist på plate og scene (Foto: NRK)
For folk som har levd en stund, er Inger Jacobsen først og fremst kjent fra ”Ønskekonserten”. Etter den religiøse avdelingen kom hennes store slagere som ”Møllerens Irene”, ”Jim, Johnny og Jonas” og ”Frøken Johansen og jeg”.

Men Inger Jacobsen gjorde det også skarpt på scenen. Som frodig revyskuespiller ved Chat Noir og Edderkoppen fra 1948 og framover lanserte hun populære viser som ”Storgatas fisk og vilt” og ”Hjula veveri”.

Særpreget stemme
Fra Inger Jacobsen debuterte i en sangkonkurranse på Bygdønes utenfor Oslo i 1941, hadde hun nok å gjøre. Hun hadde en stemme som i det ene øyeblikket kunne frambringe en varm ballade og i det neste framføre en frodig revyvise på bredeste vikaspråk. Og ofte ble det de frodige revyskikkelsene vi husker henne for i revysammenheng.

Andreas Diesen har vært i NRKs utmerkede arkiv, og vi får hyggelige gjensyn med både ”Storgatas fisk og vilt” og Alf Hartmanns festlige ”Femøres”. Vi får også oppleve en av jentene til Oskar Braaten i ”Hjulas veveri”. Et bevis på at hun hadde en fløyelsmyk jazzstemme får vi i den nynorske oversettelsen av ”If You Walked into My Life” fra musikkspillet ”Mame”. Vi får også se det nydelige samspillet med Leif Juster som den tragikomiske kvinnemishandleren og hans alltid tilgivende kone.

Riksteatret
Programmet handler om Inger Jacobsens revy- og refrengsangerliv, men i senere år hadde hun en mengde flotte roller på Riksteatret, blant annet i ”Den store barnedåpen”, ”Det lykkelige valg”, ”Visittid” og ”Hedda Gabler”. Dessverre er det ikke gjort opptak av disse forestillingene

– Turnélivet var noe Inger Jacobsen elsket, forteller Andreas Diesen. Hele Norge kjente henne som folkekjær artist. Hun var kjent, ikke kjendis. Inger Jacobsen døde i 1996, 73 år gammel.

Egenprodusert underholdning
Ved Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Inger Jacobsen – folkekjær artist på plate og scene (Foto: NRK)