Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. juni 2009 kl 20.35 Tigerens hemmelige liv

Med elefanter som kameramenn

En trent elefant bærer på et skjult kamera festet til en av støttennene. Slik ble store deler av en tredelt serie om Indias tigre filmet. (Foto: BBC)
En trent elefant bærer på et skjult kamera festet til en av støttennene. Slik ble store deler av en tredelt serie om Indias tigre filmet. (Foto: BBC)
Ved bruk av spesialkonstruerte kameraer båret av elefanter, får vi et unikt og spennende innblikk i det hemmelige livet til fire unge tigrer i den indiske jungelen. I denne tredelte naturserien fra BBC avslører tigeren sitt hemmelige liv.

Et sted dypt inne i Indias jungel er elefanter med spion- og spesialkameraer festet til støttennene ute på sitt mest spennende oppdrag til dags dato. De filmer fire små tigerunger mens de vokser opp "i skjørtene på" tigermor. Dette siste er et av høydepunktene i første del av serien som starter på NRK1 i kveld.

Jungelens konge
Halvvoksne tigerunger tumler rundt et sted inne i den indiske jungelen, lekne og røveraktige. Så er det tid for å lære å jakte og sloss, egenskaper de vil utvikle videre som voksne og selvstendige individer. Vi følger ungdyr av andre arter i nærheten, født på samme tid som tigerungene, og ser hvordan også de gjør framskritt dag for dag. Kameraene fanger i det hele tatt opp en myriade av jungelens skapninger, karakteristiske på hver sine måter.

Så en dag har ungtigerne lagt av seg valpefettet, de er ikke lenger like uskyldige og skøyeraktige, men voksne tigre. Snart er de helt uavhengige av sitt oppkom. De har begynt å hevde seg i rollen som jungelens konger.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Tiger - Spy in the Jungle
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900