Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. juni 2003 kl 21.00 Niern: Monday

Sabus versjon av "dagen derpå"


"Monday" er den japanske kultregissøren Sabus fjerde film, og filmen vant både en publikumspris og kritikerprisen i Berlin i 2000. Takagi våkner på et hotellrom i Tokyo, fortsatt med dressen på. Sabu forteller om tidenes verste hangover…

Det er mandag morgen. Klokkeradioen messer monotont om været utenfor og i dalstrøka innenfor. Takagi våkner møysommelig opp fra en dyp søvn, men kan ikke helt forstå hvor han er eller hva han har der å gjøre. Ut av lommen faller en liten pose med salt – renselsessalt. Dette er salt som brukes ved begravelser for å holde onde ånder unna.

Litt etter litt husker Takagi episoder fra de siste dagene. En helg der det ble svært vått, og det meste gikk rivende galt. Eller har det bare vært en drøm?

Rå energi og lekkerbiskener
Sabu mikser japanske haikudikt med vestlig populærkultur til en ramsalt, men funky blanding. Han kombinerer rå energi med blikk for filmatiske lekkerbiskener som gjør ham til en av Asias mest spennende unge filmregissører. "Hitchcock møter Kafka i Tokyo, og har det helvetes moro", skrev Time Magazine.

NRK2 har tidligere vist Sabus "Unlucky Monkey" og "Postman Blues".

Japansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Monday"
Regi: Sabu
I rollene: Shinichi Tsutsumi, Yasuko Matsuyuki, Masanobu Ando, Naomi Nishida, Ren Ohsugi, Hikedi Noda, Akira Yamamoto og Akashi Maro
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83