Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. januar 2000 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 29. januar kl 18.30
Smørøyet

Øvelseskjøring

Tilde er blitt 16 år, og det betyr at hun har lov til å øvelseskjøre med bil. Jens er glad på søsterens vegne, men oppdager raskt at faren ikke er like begeistret.

Far er regelrett oppgitt over at han til stadighet må ut å øvelseskjøre med datteren. Han har vitterlig opplevd ting han synes er morsommere og bestemmer seg for å overlate henne til en kjørelærer.
Det er imidlertid ikke Jens særlig glad for. Bekymret som han er for sin søsters ve og vel, tenker han med gru på hva en sleip og sleskete kjørelærer kan gjøre mot Tilde.

Om serien
Når man er 13 år, kan det ofte føles som om man lever i en helt annen verden enn foreldre og storesøsken. Jens (Nicolay Dahr) har en storesøster som driver med helt andre ting enn Jens. Hun vet for eksempel mye mer enn ham om festing, røyking, drikking, mensen, kviser, sommerjobber, det å henge på byen og ikke minst - kjærester. Det tror i alle fall Jens, men Mathilde - populært kalt Tilde (Lena Sandvand), er ikke så ivrig etter å fortelle den innpåslitne lillebroren sin om alt.
Hva gjør han da? Snoker, kanskje? Jens er ekspert på å finne ut interessante ting om søsteren, gjennom hennes skoledagbøker, tekstmeldinger og mail, og han lytter gjennom dørene. Samtidig er han en engstelig type, og han har en livlig fantasi hva angår søsteren. Han tror hun havner opp i all salgs trøbbel, og da må han inn å redde henne. Det er bare det at Jens så altfor ofte misforstår...

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde
Tilde (Lena Sandvand), pappa (Lars Sørbø) og Jens (Nicolay Dahr) i søsterns verden.

Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Manusforfatter \"Søsterns verden\": Stine Buer
Prosjektleder Smørøyet: Barbro Semmingsen
Pressekontakt, Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18