Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. februar 2001 kl 21.30 Edderkoppen

Edderkoppen (t)

NRK1 søndag 11. februar kl 21.30
Edderkoppen (2:6)

Forbryternettets lange tråder

I annen del av den danske storsatsingen \"Edderkoppen\" fortsetter journalisten Bjarne Madsen å følge sporene etter forbryterligaen som herjer i København. Dessuten møter han igjen Lisbeth Gordan og blir enda mer betatt av den vakre skuespilleren.

I forrige episode fikk Bjarne et tips om at en bilhandler ved navn Svend Aage Hjalmar var involvert i svartebørshandel, noe som fikk ham til å sette i gang med sin egen etterforskning i Københavns underverden. Nå er han overbevist om at forbryternettets tråder løper helt opp til politiets ledelse.

I kveldens avsnitt får han uventet støtte av sin mer erfarne kollega Vissing, som først var meget skeptisk til Bjarnes \"revolverjournalistikk\". Vissing klarer nå å identifisere den ene av de to mennene som er funnet brutalt likvidert og flytende i Københavns havn.

Skuespilleren Lisbeth har gjort et dypt inntrykk på Bjarne, og når han møter henne igjen, blir han forelsket for alvor. Flere forandringer blir det i livet hans når broren Ole uventet vender hjem fra USA, full av pågangsmot og ulovlig innsmuglede dollar.

Om serien
\"Edderkoppen\" er en av dansk fjernsyns største suksesser de senere årene. Serien er en beretning om korrupsjon, svartebørshandel og kjærlighet i København rundt 1949, en tid da gangsterveldet herjet i hovedstaden.

Med produksjonskostnader på 120 000 danske kroner per minutt er \"Edderkoppen\" den største satsingen i dansk tv-historie etter \"Bryggeren\", og den ble overstrømmende mottatt av både seere og kritikere. Serien byr på nerveslitende og til tider hardtslående spenning, høyt tempo og gnistrende skuespill i både store og små roller.

I sentrum for handlingen står en ung journalist som kommer på sporet av mafialignende tilstander i Danmark og starter et skred av avsløringer. Opphavsmennene understreker at historien og rollefigurene er oppdiktet, selv om handlingen delvis er inspirert av historiske begivenheter og personer.

Ferske og erfarne skuespillere
\"Edderkoppen\" byr på en spennende blanding av nye, unge talenter og noen av Danmarks mest anerkjente skuespillere. Den 27-årige svenskfødte skuespilleren Jakob Cedergren fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Bjarne Madsen. Det samme fikk Stine Stengade i rollen som Lisbeth Gordan, mens Lars Mikkelsen, som spiller Bjarnes bror Ole, har hatt en rekke roller både på teater og film tidligere.

Bjarnes journalistkollega Vissing spilles av veteranen Bent Mejding, som har medvirket i utallige danske publikumstreffere opp gjennom årene, fra \"Matador\" til \"Taxi\". I andre roller ser vi Lars Bom (kjent fra hovedrollen i \"Samsø\"), Birthe Neumann, Bjarne Henriksen, Louise Mieritz, Flemming Enevold, Peter Steen og mange andre.

NRK1 søndag kl 21.30

Dansk kriminalserie (2000)
Produksjon: DR TV-drama i samarbeid med Metronome Productions og SVT Drama Malmö
Regi: Ole Christian Madsen
Manus: Lars Kjeldgaard
I rollene bl.a.:
Bjarne Madsen: Jakob Cedergren
Lisbeth Gordan: Stine Stengade
Ole Madsen: Lars Mikkelsen
H.C. Vissing: Bent Mejding
Arthur: Lars Bom
Vera Madsen: Birthe Neumann
Sven Aage Hjalmar: Bjarne Henriksen
Eva Lund: Louise Mieritz
Georg Vanbjerg: Flemming Enevold
Ingvar Gordan: Peter Steen
Hjemmeside: http://www.dr.dk/edderkoppen/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Bjarne Madsen (Jakob Cedergren) får uventet hjelp av kollegaen H.C. Vissing (Bengt Mejding) i jakten på den mektigste gangsteren i Københavns underverden. (Foto: DR)

2. Bjarne Madsen (Jakob Cedergren) støter igjen på Lisbeth Gordan (Stine Stengade). (Foto: DR)