Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. oktober 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim


NRK1 onsdag 20. oktober kl 22.00
Økotrim

Ikke registrert i KLP

Mange pensjonister kunne hatt et langt \"rikere\" liv. Flere kommuner og fylkeskommuner her i landet har nemlig \"glemt\" å melde sine ansatte inn i Kommunale Landspensjonskasse, KLP. En av synderne er Vågan kommune i Lofoten som hadde langt flere pensjonsforpliktelser enn det de hadde betalt for i KLP.
Økotrim setter i kveld søkelyset på denne pikante saken. Kommunen ønsker nå å rydde opp i denne store glippen, og gir pensjonistene pensjon på \"avbetaling\".
Programleder Steinar Mediaas frykter at mange i kommune-Norge ikke har fulgt opp endringene i 1974 som ga blant andre deltidsarbeidende pensjonsrettigheter de ikke har hatt tidligere. - Mange har nok gått i graven totalt uvitende om at de hadde krav på en rikere pensjonstilværelse, fastslår Mediaas som har med seg direktør i KLP, Kai Thoresen i studio. Han oppfordrer folk til å ringe inn for å sjekke at de er registrert.

60 prosent vil mislykkes
Går du, som 25.000 andre her i landet, rundt og lurer på om du skal starte din egen bedrift? Risikoen for at du vil tape masse penger er stor. I verste fall vil det også gå ut over din privatøkonomi. Prognosene viser at 60 prosent vil mislykkes.
Økotrim har besøkt kompetansesenteret VINN i Narvik, som gir nyttige råd til folk som vil starte for seg selv.

Frivillig avgang med \"pakke\"
Kunder med små og store økonomiske bekymringer kommer og går hos frisørdame Erna (Anne Marie Ottersen) på Kampen. I stolen i kveld sitter Rita (Kristin Zachariassen) som jobber på en arbeidsplass hvor man skal redusere antall ansatte. Erna lurer fælt på hva hun skal gjøre. Skal hun si opp frivillig og få etterlønn i seks måneder? Kanskje hun skulle starte for seg selv?
Se økodramaet, som i 6. episode fokuserer på frivillig avgang og på etableringsstøtte. Advokat Alexandra Plahte sitter i studio med gode råd.

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
I kveld er det Rita (Kristin Zachariassen) som får ordnet sveisen hos Erna (Anne Marie Ottersen). Rita jobber i en bedrift som må redusere tallet på ansatte, og hun lurer på om hun skal slutte frivillig.

Egenprodusert økonomiprogram
Programleder og redaktør: Steinar Mediaas, tlf. 23043553
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123