Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. januar 2010 kl 23.20 Etter katastrofen

Et lys i tunnelen

Den tidligere helseministeren Samantha Willis (Nikki Amuka–Bird) har klart å danne et lite samfunn med tilgang på varmt vann, mat og elektrisitet. (Foto: BBC Worldwide)
Den tidligere helseministeren Samantha Willis (Nikki Amuka–Bird) har klart å danne et lite samfunn med tilgang på varmt vann, mat og elektrisitet. (Foto: BBC Worldwide)
Abby snubler tilfeldigvis over et lite samfunn som kan være redningen for de gjenlevende etter viruskatastrofen. Gruppen er ledet av Samantha Willis – den tidligere helseministeren som viser seg å ha noen skremmende egenskaper.

Samantha har klart å danne et lite samfunn med tilgang på både varmt vann, mat og elektrisitet. Abby aner et lys i tunnelen, men blir skremt når hun oppdager hvor langt Samantha er villig til å gå for å opprettholde kontrollen over gruppen i det lille samfunnet.

I mellomtiden finner Greg og Tom en forlatt gård hvor en familie på tre har isolert seg. Faren i huset har klart å skjerme sine to barn fra viruset ved å holde dem fanget i deres eget hjem. Men da datteren ber Greg og Tom om hjelp, kommer de i et dilemma. Enhver form for kontakt med dem kan nemlig utslette hele familien.

Om serien
Hva gjør et menneske når det blir stilt overfor det utenkelige? Hvor mye er et menneske i stand til å tåle? "Etter katastrofen" er en ny og spennende serie som stiller spørsmål om menneskets natur og konfronterer oss med vår aller dypeste frykt. Den blir sett på som tidenes modigste serie - den kjører berg- og dalbane med seernes følelser.

Et dødelig influensavirus har tatt livet av nesten hele jordas befolkning. Alt som en gang var trygt og godt, er nå fremmed og farlig. Det finnes ingen lov, ingen kommunikasjon, ingen transport, elektrisitet eller rent vann. De overlevende har to valg – stå sammen eller dø!

De som har unngått å bli smittet av viruset, er husmoren Abby som er på en desperat jakt etter sin elleve år gamle sønn. Hun får følge av Greg; en godhjertet mann med en smertefull fortid, Anya; en lege som har sett og opplevd altfor mye, Al; en tidligere playboy som tar på seg rollen som reservepappa og Tom Price; en kjekk, urban fyr som ingen vet har rømt fra et høysikkerhetsfengsel.

Britisk dramaserie i seks deler (2008)
Produsert av: BBC Worldwide
Originaltittel: Surviviors
I rollene: Julie Graham som Abby, Max Beesley som Tom Price, Nikki Amuka–Bird som
Samantha Willis, Zoe Tapper som Anya, Paterson Joseph som Greg, Shaun Dingwall som David, Phillip Rhys som Al, Freema Agyeman som Jenny og Chahak Patel som Najid.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer