Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. april 1999 kl 22.15 Secret Garden på Maihaugen

Secret Garden på Maihaugen (ttv)


NRK1 langfredag 2. april kl 22.15
Secret Garden på Maihaugen

Rolf Løvland og Fionnuala i konsert

I januar gjennomførte Secret Garden, med Rolf Løvland og Fionnuala Sherry i spissen, to mektige konserter i Maihaugsalen på Lillehammer. I kveld sendes den på NRK1.
Secret Garden, som ble dannet i 1994, har hatt stor suksess med sine to CD-album. De er utgitt i mer enn 60 land og har solgt i 1,6 millioner eksemplarer. \"Songs From a Secret Garden\" lå to år på USA Billboard og \"White Stones\" har ligget på listen hittil i 84 uker. Secret Garden har nettopp avsluttet arbeidet med sitt tredje album \"Dawn of a New Century\", som slippes i april i Norge og i USA.

Mekting stemning
I samarbeid med det amerikanske produksjonsselskapet High Five Entertainment i Nashville, produserte Dinamo Live i januar to storslagne konserter i Maihaugsalen på Lillehammer. Rolf Løvland og Fionnuala Sherry hadde med seg sitt faste band på åtte personer, det Hamar-baserte orkesteret Odd R. Anthonsen Symphonic Band samt det irske koret Anuna. Sammen med flott scenografi og fullt hus begge kvelder skapte dette en mektig stemning.

Startet band som 9-åring
Rolf Løvland, som kommer fra Kristiansand, startet sitt første band som 9-åring. Siden har musikk vært en livsledsager og hans fokus i livet. Senere studerte han ved Musikkonservatoriet i Kristiandsand og ved Norsk Institutt for Musikk i Oslo. Nordmenn flest forbinder Rolf Løvland med Melodi Grand Prix og hans suksess med vinnermelodiene \"La det swinge\" og \"Nocturne\" som begge vant i de internasjonale Melodi Grand Prix-finalene i henholdsvis 1985 og 1995.

En talenfull musikalsk sjel
Fionnuala Sherry vokste opp og gikk på skole i Naes i Killdeer, Irland, omgitt av en musikalsk familie. Hun beskrives som en meget talentfull musikalsk sjel og var regnet som en av de beste i sitt kull på Trinity College og College of Music i Dublin, Irland. Så ble hun også ansatt i RTE Concert Orchestra etter endt utdanning. Hennes musikalske interesser spenner over et vidt felt, ikke bare det klassiske. Hun har blant annet bidratt i filmmusikken til filmene \"The River Runs Wild\" og \"The Mask\". Hun har også skrevet og spilt musikken til en musikkserie for barn på irsk fjernsyn. All dette før det lykkelige møtet med Rolf Løvland og etableringen av Secret Garden i 1994. Fionnuala Sherry trakterer en English John Edward Betts fiolin fra 1790.

NRK1 fredag kl 22.15

Bilder (via Scanpix/Internett/Data-TV)
1. Fionnuala Sherry fra Maihaugsalen på Lillehammer. (Foto: Kjetil Rolseth).

2. Secret Gardens Fionnuala Sherry i konsert fra Maihaugsalen, Lillehammer. (Foto: Kjetil Rolseth)

3. Rolf Løvland og Fionnuala Sherry etter en vellykket konsert på Lillehammer. (Foto: Kjetil Rolseth)

4. Vel endt konsert! Secret Garden opptrådte på Lillehammer i januar. NRK1 viser konserten i kveld. (Foto: Kjetil Rolseth).

Konsert fra Maihaugsalen, Lillehammer
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Ved High Five Entertainment og Dinamo Live
Prosjektleder: Odd Arvid Strømstad