Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. august 2001 kl 20.10 Rundt neste sving: Hemnes

Avslutning med kaviar

Malin Krokå ønsker NRK og Andreas Lunnan velkommen til Hemnes. (Foto: Torstein Lillevik, NRK)
Malin Krokå ønsker NRK og Andreas Lunnan velkommen til Hemnes. (Foto: Torstein Lillevik, NRK)
Når programserien ”Rundt neste sving” ankommer endestasjonen på Hemnes i kveld, blir begivenheten markert med kaviar. Lunnan tar oss nemlig med på visitt på Finneidfjord Industrier som foredler rogn fra Lofoten og sørger for at ferdigvaren kommer på plass i tuben.

Kanskje blir det også steking av kamkaker over åpen ild, og trolig en dose radio på tv. I Korgen lever nemlig Norges første nærradio i beste velgående.

Før avreise ved serieslutt håper Lunnan også på et møte med en person som med rette kan kalles en skikkelig kraftkvinne…

Lunnans sommer
Åtte tirsdagskvelder på rad skal Andreas Lunnan vise oss sommerlige glimt fra Helgeland - fra de ytterste, "nøkne" skjær til de mest høytstrebende tinder på Kjølens rand. I tur og orden kommer rapportene fra Vega, Dønna, Sømna, Lovund, Bindal, Hattfjelldal, Mosjøen og Hemnes.

- Helgelendingene er et gladlynt og slagkraftig folkeferd som med rette er stolt over sin landsdel, bedyrer Lunnan som også er overbevist om at denne delen av Nordland fylke byr på noe av det vakreste norsk natur kan oppvise.


NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, 90 59 64 79
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilder
1 Malin Krokå ønsker NRK og Andreas Lunnan velkommen til Hemnes. (Foto: Torstein Lillevik, NRK)
2 Malin Krokå ønsker NRK og Andras Lunnan velkommen til Hemnes med å by på rykende ferske kamkaker, som er en tradisjonsrik bakervare til selskapskaffen. (Foto: Torstein Lillevik, NRK)