Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 18. november 1999 kl 23.00 På tuppetur i Australia

På tuppetur i Australia (ttv)


NRK2 torsdag 18. november kl 23.00
På tuppetur i Australia (1:4)

Reisedokumentar fra Australia

I kveld starter NRK2 en reisedokumentar der vi følger de to tuppene Maria Furøy (27) og Kathrine Kjeldsø (26) i Australia. Venninnene startet i Hervey Bay og landet i Sydney seks uker senere. Da hadde de tilbakelagt 900 mil i sin landcruiser.
Lang tids planlegging var nødvendig før de to venninnene kunne legge ut på jakt etter ungdomsdrømmen. Kathrine sa opp jobben sin i Norge for å kunne realisere planene. Hun måtte også forlate sin nyervervede samboer i vel to måneder.
Lettere var det for Maria som var stasjonert på Bond University på Gold Coast i Australia. Maria studerer film og TV ved universitetet, og hadde tenkt å lage en reisedokumentar som sitt eget skoleprosjekt. Da NRK viste interesse, utviklet prosjektet seg til å bli en serie på fire deler. Virkelig en utfordring for en fersk filmprodusent.
- Vi hadde snakket om å reise sammen veldig lenge, og da muligheten bød seg, var det ingen vei tilbake. Selv om vi egentlig hadde planlagt å reise jorden rundt, endte vi opp med Australia, og det kan definitivt anbefales, sier Kathrine Kjeldsø.

Bak rattet i 900 mil
Jenten valgte å reise gjennom det store landet i en landcruiser, og ferden gikk fra Hervey Bay på østkysten og nordover langs kysten, før de fortsatte innover i landet og tilbake igjen mot østkysten til Sydney.
- Bil er en veldig fin måte å reise på fordi en ser utrolig mye av både landskap og mennesker. Det er lett å komme i kontakt med folk, men det krever litt tålmodighet. 900 mil er tross alt et godt stykke der mye går gjennom ørken og ubebodde strøk, sier Kathrine.
Med seg på turen hadde jentene fotografen Kristen Jones, men selve programmet er om jentene selv og deres opplevelser av Australias severdigheter og villmark.

Seks uker på tur
I Hervey Bay på østkysten, rett nord for gullkysten, får jentene være med på hvalsafari.
Deretter fortsetter de oppover kysten til Frazer Islands. Denne øya består av bare sand, og jentene må fraktes rundt i firehjuls-trekkere for i det hele tatt å kunne bevege seg på øya. De blir også kjørt med småfly for å kunne oppleve hele øya.
Fra sandøya går turen videre til dykkerparadiset Great Barrier Reef og backpackereldoradoet Airlie
Beach.
Jentene møter mange originale og fargerike typer underveis, samtidig som programmet er fylt av eksotisk natur og dyreliv. Midt inne i ørkenen, med flere hundre mils avstand til neste nabo, får Kathrine og Maria oppleve både kvegmerking og saueklipping.
- På grunn av de store områdene blir kveget drevet inn i innhegninger av små tomannshelikoptere og hester. Det var en stor opplevelse å se hvordan helikoptrene greide å snirkle seg inn mellom kveget og få dem akkurat dit de ville, sier Kathrine.
Tuppene besøker også hotellet Walkabout Creek fra filmen \"Crocodile Dundee\", og krokodillepasseren

\"Bearfoot Bushman\".
- I Adelaide bor den barfotede mannen som svømmer rundt med svære krokodiller, og er deres venn. Ikke akkurat hverdagskost for en jente fra Norge, ler Kathrine.
I Adelaide er jentene på vinproduksjon med smaking. De besøker Orlando Winery som er kjent for sin hvite og røde Jacob`s Creek, før de avslutter turen i operahuset i Sydney.
- Vi hadde en topp tur. Nå er det mulig for det norske folk å se hvordan vi hadde det, sier Kathrine Kjeldsø.

NRK2 torsdag kl 23.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Produsent Maria Furøy

2. En stolt flyger, Kathrine Kjeldsø.

3. Kathrine og Maria camper på Frazer Islands. (Alle foto: Kristen Jones)

Egenprodusert reisedokumentar fra Australia
Av og med: Kathrine Kjeldsø og Maria Furøy
Produsent: Maria Furøy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18