Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. september 2007 kl 22.30 Migrapolis: Folk i farta

Reisende i jobb

Rajinder Singh Powar er flyvert og reiser mye i jobben. (Foto: Arve Raanaas)
Rajinder Singh Powar er flyvert og reiser mye i jobben. (Foto: Arve Raanaas)
Høstens første Migrapolis dreier seg om folk som reiser mye på grunn av jobben. Vi møter to unge menn og en familie som tjener sitt levebrød i farta.

Det koster å reise med fly, men noen blir faktisk betalt for å reise... Vi møter Rajinder Singh Powar på Gardermoen flyplass, som forbereder seg på en tur til London. Hektisk jobb som flyvert, internasjonalt arbeidsmiljø og mange byer å besøke. Inderen Powar liker sin arbeidsplass og er stolt av uniformen. Han synes det er et spennende yrke.

På sirkus
Karen Bennett Lund reiser med Cirkus Arnardo og følger den tyske familien Gärtner til Drammen. Hele familien jobber med dyrene, barna inkludert. "Barn må lære å passe på dyrene", sier lille Josef. Han går også på vanlig skole. Lastebiler og campingvogner preger livsstilen hos familien som består av fem generasjoner. Vanskelig? Nei, ikke i det hele tatt...

Lastebilsjåfør
Vegard Thomas Olsen følger lastebilsjåføren Erwin Ittner på vei hjem fra kontinentet. Kjæreste og datter blir ofte forlatt for en uke eller to, og hus og arbeidsplass er alt i ett for ham i den tiden. Han liker jobben sin, og blir urolig hvis han er hjemme litt for lenge. Men det er en jobb for "loners", sier han.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63 veslemoy.hvidsteen@nrk.no
Kontaktperson:Hilde Ljøen,tlf: 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Les mer: http://www.nrk.no/migrapolis