Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. mai 2012 kl 19.45 Barn for enhver pris

Gjør hva som helst for barn


Hvor langt er man egentlig villig til å gå for sine barn? Hvor setter man grensen og hvorfor? Programleder Pia Johansson søker svar i kveldens program der Andreas og John snart skal bli foreldre.

Det nærmer seg fødsel for Andreas og John som reiser til India for å hilse på Gita, surrogatmammaen som bærer på deres barn. Elida har endelig utført en embryoadopsjonen i utlandet og Krister har lagt ut en annonse på nettet. Han søker etter en kvinne som vil dele barn med ham uten å ta del i hans liv.

Grenseløst kjøkken
I Pias kjøkken blir det møte med Anna Singer som er førsteamanuensis i sivilrett og har greie på hvor vi setter grensen og hvorfor.

Kajsa Ekis Ekman er journalist og forfatter av en bok som sier absolutt nei til surrogatmorskap som hun sidestiller med prostitusjon.

Filosof og forfatter Kutte Jönsson deltar også i diskusjonen. Han mener at surrogatmorskap bør tillates og også andre teknologiske metoder som finnes for å hjelpe folk til å bli foreldre.

Om serien
I denne svenske dokumentarserien følger vi et antall personer som kjemper for å bli foreldre.
Vi møter blant andre et par hvor mannen er infertil, den single kvinnen som reiser til Danmark for inseminering, og to menn som finner en surrogatmor i India.

Programleder er den svenske skuespilleren Pia Johansson. Hun er kjent fra flere filmer, tv-serier og teaterstykker. Som liten drømte hun om en stor familie, men slik ble det ikke.

Svensk realityserie.
Produsert av SVT.
Programleder: Pia Johansson
Originaltittel: Barn til varje pris.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900.