Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 fredag 22. august 2008 kl 21.03 Radio Rock

Byr på Radio Rock

Bilde: - Norsk radio mangler et program som tar for seg klassisk rock, sier Bård Ose og vil bøte på det med Radio Rock i NRK P1 hver fredagskveld. (Foto: Roy Hilmar Svendsen/NRK)
Bilde: - Norsk radio mangler et program som tar for seg klassisk rock, sier Bård Ose og vil bøte på det med Radio Rock i NRK P1 hver fredagskveld. (Foto: Roy Hilmar Svendsen/NRK)
Den melodiøse og tøffe 70-tallsrocken vil stå i høysetet når Bård Ose byr på Radio Rock i NRK P1 fredagskveldene.

I det nye ukentlige programmet presenterer Ose det han gjerne kaller klassisk, tøff og deilig rock.

- Fellesnevner for det nye programmet er den gode, melodiøse og tøffe 70-tallsrocken som de fleste rundt de 40-50 vokste opp med og har et nært forhold til. Tenk gjerne «Smoke On The Water» med Deep Purple og «Whole Lotta Love» med Led Zeppelin, sier Ose.

Den klassiske rockenHan mener norsk radio mangler et program som tar for seg såkalt klassisk rock. Den rocken som ble utviklet på tampen av 60-tallet av artister som Cream og Jimi Hendrix. Musikk som avlet storheter som Led Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath.

- Dette er et mangfoldig musikalsk landskap som har et stort publikum. Paradoksalt nok blir denne musikken sett på som for hard for P1-profilen, og for snill for P3. Derfor er det på høy tid at norsk radio får et eget magasin for denne musikken. Dette blir variert, melodisk og fremfor alt tøft, sier Ose

KlinelåtenHan sier viktige ingredienser i «Radio Rock» vil være gjenkjennelse, små historier, lytterkontakt, aktualiteter og kobling til nettsider.

Blant de faste postene er «klinelåten», - eller «power ballad» om man vil – unike opptak fra NRKs rikholdige arkiv, nye plater fra gamle helter, gjenutgivelser og feiring av rockere som fyller 60 år, fortsetter Bård Ose.

Ose er fra før godt kjent for P1-lytterne fra radiosuksesser som "P.I.L.S." og serien "Vår Daglige Beatles" i Norgesglasset .

«Radio Rock» vil bli sent hver fredag i NRK P1 kl 21.03, med reprise natt til onsdag kl 02.03.