Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 16. oktober 2011 kl 23.05 Film: Fearless

En kinesisk kampsportlegende


Jet Li spiller hovedrollen i denne actionfylte filmen basert på den sanne historien om den kinesiske kampsportlegenden Huo Yuanjia. Yuanjia ble Kinas mest kjente utøver i overgangen til det 20.århundre.

Til tross for flere personlige tragedier, slo Huo Yuanjia seg ut av mørket og inn i historien. Hans navn har for all fremtid definert kampsortens sanne ånd, og hans selvrealisering og veivalg har inspirert en hel nasjon.

Selvlært
Huo Yuanjia var sønn av en stor kriger som ikke ønsket at sønnen skulle følge i hans fotspor. Men Huo er fast besluttet på å kjempe - og vinne. Han er selvlært, og gjennom år med trening blir han i stand til vinne kamp etter kamp i sitt hjemlige Tianjin. Men etter at en kamp ender med en annen mesters død, blir flere medlemmer av Huos familie drept i et hevnoppgjør. Sørgende og skamfull vandrer Huo hvileløst rundt. Døden nær blir han reddet av kvinnene i en idyllisk liten landsby.

Gode navn og rykte
Der blir han værende i flere år, mens han leger sine sår og gjenfinner balansen i livet. Ved å oppleve godhet og sjenerøsitet innser Huo at kampsportens fremtid ligger i god sportsånd, og ikke brutalitet.

Når han er sterk nok, drar Huo tilbake til Tianjin for å konfrontere sin fortid og gjenopprette familiens gode navn og rykte. Han utvikler den såkalte Mizong-metoden som gir ham stor suksess, og han danner den progressive foreningen Jingwu Sport.

Dagen ingen glemmer
Huo blir lagt merke til av den føderale handelsstanden som arrangerer en turnering i Shanghai. De vil at Huo skal møte fire slåsskjemper, som hver for seg representerer de viktigste utenlandske interessene i Kina. Huo tar på seg oppgaven og må slåss mot en britisk bokser, en spansk fekter, en belgisk soldat og en japansk kampsportmester. Det som skjedde denne dagen i 1910 har aldri blitt, og vil aldri bli glemt i Kina.

Filmen er sendt tidligere.

Kinesisk action fra 2006
Originaltittel: Fearless
Regi: Ronny Yu (15 år).
Produksjon: Bejing Film Studios
I rollene: Jet Li, Betty Sun, Dong Yong, Shidou Nakamura m. fl.
Pressekontakt/programinformasjon: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900