Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. juli 1999 kl 22.30 Hollywood-portretter: Bruce Lee

Hollywood portretter: Bruce Lee (t)

NRK2 lørdag 17. juli kl 22.30
Hollywood- portretter: Bruce Lee

Bruce Lee - den udødelige

Legendariske Bruce Lee døde på en mystisk måte som 32-åring. Da hadde han gjort stor karriere både innen kampsport og som skuespiller. Hollywood har hedret hans innsats på filmlerretet med et eget Hollywood-portrett.
Bruce Lee ble født i 1940 i San Francisco, men tilbrakte mesteparten av sin oppvekst i Hong Kong. Det var der den karismatiske guttungen i 1946 spilte i sin første film. Da han var 14 år gammel, hadde han hatt sitt første møte med en av Hong Kongs gangster-sønner. Dette førte ham inn i kampsporten - for å lære å forsvare seg. Veien bar etterhvert tilbake til USA og Bruce Lee studerte filosofi ved Universitetet i Washington samtidig som han lærte medelever kampsport.

Egen kampsportskole
Han møtte Linda Cadwell, giftet seg med henne og startet sin egen kampsportskole. Ved siden av tok prøvefilming og småroller en stadig større del av tiden hans. Det store gjennombruddet kom med rollen som Kato i TV-serien \"The Green Hornet\".
I 1970-årene gjorde han stor suksess i filmene \"Fists of Fury\", \"Enter the Dragon\" og \"Way of the Dragon\". Det er fortsatt et mysterium hva som forårsaket hans død i 1972.

Om serien
Det som blant annet utmerker denne amerikanske portrettserien, er at programskaperne har funnet frem til mye upublisert stoff. Her er for eksempel opptak fra tidlige prøvefilminger, kasserte filmscener, private amatørinnslag og personlige vitnesbyrd fra gamle venner og kolleger.
Serien skildrer en rekke avdøde og nålevende filmstjerners liv og levnet.

NRK2 lørdag kl 22.30
Tidligere sendt i NRK1 2.6.99

Amerikansk dokumentarserie
Originaltittel: Celebrity
Produsent: Van Ness Films, Inc/20th Century Fox
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56