Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. januar 2007 kl 20.20 Melodi Grand Prix 2007: Folkefest i Alta

Folkefesten begynner i Alta


20. januar er det klart for den første semifinalen i årets Melodi Grand Prix, som også i år finner sted i Alta. Under finner du navnet på artistene og melodiene de skal fremføre.

Etter fjorårets suksess arrangerer NRK igjen semifinaler rundt om i landet som en del av den store norske finalen. Finalistene til finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Stokke i Vestfold.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i semifinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show fredag 9. februar, én dag før den store finalen.

Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Per Sundnes er reporter.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 1987. Ingen kodeord.
Man kan stemme på alle de seks bidragene - så snart sendingen er i gang. Det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

I Nitimen på NRK P1 lørdag 20. januar kan du få en forsmak på de seks melodiene som skal framføres i Alta. Da blir det også anledning til å forhåndsstemme på din favoritt mellom kl 9 og kl 12.

Finalistene til semifinalen i Alta 20. januar er:

Melodi 1: LOVE ON THE DANCEFLOOR
Artist: Torhild Sivertsen & The Funky Family

Melodi og tekst: Taiwo Karlsen/ Kehinde Karlsen

Torhild Sivertsen deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Hun er fra Follese på Askøy, og har vært i Alta mange ganger tidligere. På 80- og 90-tallet frontet hun en av Norges aller mest populære pop-grupper, Tomboy, som solgte over 300 000 album. Siden har hun hatt suksess både med Notodden Blues Band og på scenen i showene "80-tallet beat for bit" og "Ladies Night".

Torhild Sivertsen har samarbeidet med tvillingene Taiwo og Kehinde Karlsen siden sommeren 2006, og det er også de som har skrevet denne låta, som åpner årets Melodi Grand Prix. De er nok bedre kjent som gruppa Brothers som solgte til gull med singelen "Back in Black" på 90-tallet.

Melodi 2: GOODBYE TO YESTERDAY
Artist: Blue Moon Band

Melodi og tekst: Kjetil Røsnes/ Kirsti Johansen

Det er snart fem år siden Blue Moon Band ble stiftet, og bandet blir frontet av sangerne Tore Sergei Myklebust og Helle Grankel. I tillegg består gruppa av Jouni Haapala på perkusjon og P-O Nilsson og Robin Svensson på flygel og kor.

Tore Sergei Myklebust er født i Bergen, men bor i Oslo. Han har deltatt i Melodi Grand Prix én gang tidligere som korist. Helle Grankel er fra Sandefjord. Hun har også deltatt som korist tidligere.

Låta er skrevet at Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen, som slo gjennom i Europa på 90-tallet med gruppa Avalanche.

Melodi 3: PERFECT SIN
Artist: Marika Lejon

Melodi og tekst: Adam Alvermark

Marika Lejon er fra Søgne, men bor i Oslo og er med i Melodi Grand Prix for første gang. Mange vil nok huske henne fra "Kjempesjansen" på NRK høsten 2006, der hun deltok med en egenkomponert låt. Dette blir første gang hun besøker Alta.

Låtskriver Adam Alvermark deltar også i Melodi Grand Prix for første gang.

Melodi 4: LIVETS SMÅ STJERNER
Artist: Marianne Solberg

Melodi og tekst: Kirsti Carr

Marianne Solberg Follestad deltok for første gang i Melodi Grand Prix i 2005 med gruppa Blissed. Hun er vokst opp på Spikkestad, men bor i Oslo. Hun jobber frilans som artist og korist.

Låtskriver Kirsti Carr var med i Melodi Grand Prix i fjor, da hun selv framførte en egenkomponert låt i semifinalen i Alta.

Melodi 5: ARE YOU READY
Artist: Stian Joneid

Melodi og tekst: Kim A. Hagen/ Hans Petter Moen

Stian Joneid er fra Sarpsborg, og har ikke deltatt i Melodi Grand Prix før. Han har kunnet livnære seg som showartist de siste fire årene, og jobber også med event og teater.

Låtskriverne Kim A. Hagen og Hans Petter Moen kom på 2. plass i Melodi Grand Prix i fjor med låta "I Hear Music". De har bakgrunn som artister fra gruppa Cheezy Keys.

Melodi 6: HOOKED ON YOU
Artist: Infinity

Melodi og tekst: Birgitte Moe/ Rune Minde

Dance-gruppa Infinity har vært på turné overalt, også i Alta. Nå vender de tilbake som deltakere i Melodi Grand Prix – for aller første gang. Infinity blir frontet av Birgitte Moe og Kjell G. Henriksen, og består i tillegg av Egil Storstein.

Dance-gruppa gjorde suksess på slutten av 90-tallet, og nå vil de gjøre comback i Melodi Grand Prix. Låta er skrevet av Birgitte Moe og Rune Minde, som er kjæresten hennes.


Direktesendt underholdningsshow (2007)
Produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no