Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 16. oktober 2010 kl 21.25 Fem døtre

Fem døtre – fem drap


I desember 2006 blir fem unge damer funnet brutalt myrdet i byen Ipswich i England. Denne BBC-serien er en gripende skildring av den tragiske hendelsen som rystet den lille byen.

Tania, Gemma, Anneli, Paula og Annette var helt vanlige jenter med venner, familie og gode utsikter til et godt liv. Hva var det da som gjorde at de endte opp i en grusom verden fylt av heroin og kokain?

Jentene begynte å jobbe som prostituerte for å dekke sitt behov for narkotika som de etter hvert ble avhengige av. Selv om flere av deres venner i miljøet forsvant sporløst og senere ble funnet drept, fortsatt de å trekke på gata – inntil de selv ble offer for en drapsmann i 2006.

Gjennom familiens øyne
"Fem døtre" følger jentenes historie og etterforskningen som til slutt endte med at en mann med navn Steven Wright blir arrestert for drapene.

Serien gir også et godt innblikk i jentenes liv fordi det ses gjennom øynene til familiemedlemmer og venner. Vi får også noe av forklaringen på hvorfor jentene endte opp med den brutale livsstilen, og hvordan heroinen etter hvert tok makten over dem.


Britisk drama fra BBC (2010)
Originaltittel: Five Daughters
I rollene: Jaime Winstone, Eva Birthistle, Ruth Negga, Aisling Loftus mfl
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900