Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. mars 2004 kl 19.55 Venneprøven

Hvor godt kjenner vi våre venner?

Hilde Hummelvoll er programleder i
Hilde Hummelvoll er programleder i "Venneprøven" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hilde Hummelvoll har igjen samlet et knippe kjente personer som hver har med seg to venner. Det er to lag i hvert program, og disse skal konkurrere om hvem som kjenner hverandre best ved hjelp av uhøytidelige leker og oppgaver.

Det har skjedd noen små forandringer siden forrige runde. Denne gangen blir hovedpersonene blant annet plassert i såkalte "dilemmaer", det vil si i for dem uvante situasjoner, og vennene skal finne ut hvordan han eller hun vil løse oppgaven.

Trond-Viggo Torgersen og Liv Ullmann
Første par ut er "multikunstneren" Trond-Viggo Torgersen og skuespilleren og regissøren Liv Ullmann. Trond-Viggos venner er hans kone, prosjektredaktør i NRK Drama, Kristin Helle-Valle, og profilert musiker Atle Halstensen, barnefødt i Bergen.

Liv Ullmann har sin søster, Bitten Øie på laget sammen med nevøen Kjell Erik Øie, Bittens sønn og engasjert medarbeider i Kirkens Bymisjon.

Musikk med trøkk
Som sist blir det bandet BoogaBoys med vokalisten Gil Bonden som skal underholde i "Venneprøven". Det vil si – orkesteret har ennå ikke bestemt seg for hva det skal hete i år, men det kommer etter hvert.

Andre bandmedlemmer er vokalisten Marvin Charles som synger sammen med Gil, Espen Gundersen (keyboard), Hans Aaseth (gitar), Bjørn Sæther (trommer) og Eirik Are Andersen (bass).

Kjentfolk med venner
Andre deltakere i "Venneprøven" denne våren er Anne Marie Ottersen og Børge Brende, Inger Lise Rypdal og Thomas Alsgaard, Synnøve Svabø og Arve Tellefsen, Dennis Storhøi og Trude Mostue, Jan Åge Fjørtoft og Karita B. Orheim, Linn Skåber og Åge Hareide og Paul Ottar Haga og Åslaug Haga. Senderekkefølgen er ikke bestemt.

Hilde Hummelvoll har hatt stor suksess med to oppussingsserier, både "Forandring fryder i hagen" og "Forandring fryder", men i år, som i fjor, overtar hun fredagsunderholdningen etter Ivar Dyrhaug og "Beat for beat".

Underholdningsprogram, samproduksjon MTV og NRK
Programleder: Hilde Hummelvoll
Produsent MTV: Arne Thoresen
Prosjektleder NRK: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83