Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. september 2011 kl 19.45 Ut i naturen: Magasin

Byggmester med hoggjerntenner


Hytta har både ventilasjonsannlegg, soverom, spiserom og innendørs plaskebasseng. En demning sørger for direkte tilgang til en privat innsjø. Residensen tilhører Norges største gnager, beveren.

På midten av 1800-tallet fantes det bare 70 til 100 bevere i Norge, men etter gjentatte fredninger regner en med at bestanden har vokst til minst 70 000 dyr. Sporene beveren etterlater seg er ikke til å ta feil av, avgnagde trær, meterhøye demninger og beverhytter som kan trone som digre kolosser langs bredden av beverdammene.

Ekspedisjon Jardbrugrotta
Grottedykkerne skal fortsette med sin ekstreme ekspedisjon. Målet er å finne Norges lengste gjennomgående undervannsgrotte. Det kan bli både trangt og farlig.

Sandsvale uten sand
Sandsvalen trenger sandtak eller sandbanker langs elver og innsjøer for å kunne grave ut reirene sine, men siden det blir stadig færre sandtak i Norge og vassdragene våre blir mer regulerte har egnede hekkeplasser blitt en mangelvare. Noen fugleentusiaster har valgt å ta spaden i egne hender, bokstavelig talt, i et forsøk på å redde arten.

Egenproduksjon fra 2011
Programleder: Hanne Aass, mobil: 97110634. Epost: hanne.aass@nrk.no
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Redaktør: Terje Dale
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no