Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. november 2011 kl 19.45 Underveis

Drømmen om det perfekte kor


Sergey Polyakov har en stor drøm i livet: Han vil skape det perfekte russisk-ortodokse kor. I Oslo jobber han med drømmen sin sammen med kona Alevtina.

Sergey har samlet et lite kor i den russisk-ortodokse "Hellige Olgas menighet" i Oslo. Og han øver tett med koret foran advents- og juletida.

- Da jeg var seks år, besøkte vi et kloster hjemme i Russland, som hadde et veldig godt kor. Jeg glemt alt, og bare lyttet. Etter det visste jeg ikke hvor jeg hadde vært, men følte at jeg hadde oppdaget himmelen, forteller kantoren i den russisk-ortodokse menigheten i Oslo.

Nå drømmer han om å skape den samme "himmelske" opplevelse fra sin dirigentplass i Oslo. Han ser at det kan være vanskelig, de norske korsangerne har ikke tid til å øve så mye som han vil, og han mangler herrestemmer.

Fant kjærligheten
En annen drøm som har gått i oppfyllelse for Sergey, er å finne kjærligheten. Nettopp i det russisk-ortodokse koret i Oslo, dukket Alevtina opp.
- Jeg har alltid vært opptatt av damer. Men da Alevtina ble en del av livet mitt, så jeg ikke andre enn henne. De andre jentene fikk bare spasere forbi.
I "Underveis" forteller de en kjærlighetshistorie, som inneholder plutselig forelskelse, en prest som ba dem om å vente, en felles interesse for natur og musikk – men også et møte mellom kunst og kaos og system og orden.
- Etter at jeg kom inn i koret og i Sergeys liv, har det blitt mer orden. Kunstnere liker kaos, og å følge drømmene sine. Men det forutsigbare har også en viktig plass, sier Alevtina Polyakov i programmet.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram Underveis møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice: 1, tlf: 815 65 900