Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. april 2010 kl 19.55 Mesternes mester

En gyllen millimeter


I mange situasjoner er det ytterst små marginer som skiller suksess fra fiasko. Det har deltagerne erfart utallige ganger i sine idrettskarrierer, og nå skal de testes igjen. Temaet denne uken er "Presisjon" – men kanskje på en litt uvant måte for enkelte?

Den første øvelsen deltagerne blir utsatt for, kalles"Repetisjonsøvelsen". Her skal de to ganger gjennom en løype på ca. 400 meter. Poenget er å bruke nøyaktig like lang tid på begge rundene. Første gangen starter de i samlet felt, mens de i runde to starter én og én. Hvem er det som blir distrahert av de andre rundt seg og glemmer å konsentrere seg om sitt eget løp og egen tid? Hvilken taktikk velger den enkelte? Og hvem er det som klarer å gjenta seg selv best?

Daniel Franck overrasker de andre med sine historiekunnskaper og evner som guide når han tar dem med på en rundtur i den tidligere hovedstaden på Malta – den gamle middelalderbyen Medina.

Avgjørelse i aller siste kast
For noen uker siden ble det bråk i gruppa når de skulle konkurrere med hammer og spiker. Igjen er det gamle sløydkunnskaper som skal utfordres, men denne gangen skal de kun ha fokus på seg selv mens de bruker sag, fil og øyemål. Alle deltagerne får en stor sandstein hver, og av den skal de sage ut en mindre kube. Kuben må få plass i en boks som de har tatt øyemål av. Den med den tyngste steinen som får plass i boksen, er vinneren av "Den Perfekte Kuben". Svetten formerlig spruter når enkelte deltagere må jobbe hardere enn noensinne for i det hele tatt å få et resultat!

Den siste konkurransen er en variant av boccia og boule, og kalles "Mesterboule". For hver omgang må deltagerne bestemme seg for om de vil la sitt resultat bli stående eller om de vil stryke resultatet sitt for å få kaste på nytt. Både kampen om sammenlagtseieren og immuniteten, og kampen om å unngå sisteplassen som medfører "Nattest" er helt åpen. Dette fører til mange underlige taktiske disponeringer underveis, og resultatlisten endrer seg hele tiden. Og: Alt blir avgjort i konkurransens aller siste kast

Etter den siste øvelsen blir alle poengsummene talt opp, og den som har lavest sum må ut i den fryktede natt-testen. Han eller hun må velge ut en person som blir med. Denne oppgaven er det ingen som liker!

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt, velge med seg en motstander fra gjengen til duell i "Nattesten". Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. "Nattesten" er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke.

Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltagerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes mester endelig kåres. Årets yngste deltager er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av "Mesternes mester", som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.

Norsk underholdningsprogram 2010
Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
LENKER
  • Årets deltakere i Mesternes mester