Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 20. oktober 2003 kl 20.35 Hotellet

Kalde konflikter

Kjøkkensjef Lasse (Bjarne Henriksen) til h. er bekymret for folkesnakket om ham og Maria Faber. Han betror seg til kokken Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Kjøkkensjef Lasse (Bjarne Henriksen) til h. er bekymret for folkesnakket om ham og Maria Faber. Han betror seg til kokken Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Det er isfront mellom Adam og Maria etter at det ble kjent at hun hadde trøstet seg med kjøkkensjefen Lasse, da ekteskapet ikke var som det skulle. Gleden over Marias graviditet er knust, og Adam har flyttet inn hos broren Nikolaj.

Det skjer i det hele tatt mye på kjøkkenet på Hotel Faber. Lasse har mistanke om at det er han som er far til Marias barn, og betror seg til Jimmy. Servitør Anette har problemer med sin eks-mann Claes, og det plager henne også på jobben. Noen av gjestene klager over at en servitør var beruset under serveringen.

Jens Kirk har sagt opp jobben hos Norvik, og kommer for å si adjø til Alice. Aminah får besøk av Said, som nettopp har kommet hjem fra Tunis.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice Faber, hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt handler om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i famileins eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene av et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk Andersen: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83