Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. april 2002 kl 20.10 Lonely Planet: Malaysia og Sør-Thailand

Ramadan i Kuala Lumpur

Reporter Justine Shapiro tar oss i kveld med til Malaysia og den søndre delen av Thailand. Det blir et fargerikt møte med en eksotisk verden vi ellers stort sett bare kjenner fra fristende reisekataloger.

Justines første stopp er imidlertid Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad, som har tatt mål av seg til å bli en moderne metropol innen år 2020. Hun kommer til den muslimske høytid Ramadan, da det skal fastes mellom soloppgang og solnedgang. Vår reporter finner imidlertid frem til to brukbare spisesteder beliggende i henholdsvis Chinatown og i Indian Street.

Justine drar senere med taxi nordover gjennom Cameron til Temengorr Dam. Dette er et område med mye regnskog der innfødte lever på tradisjonelt vis. Her blir vi presentert for en rituell dans tilknyttet feiringen av nyttår.

Et jaktlag med innfødte tar med seg Justine ut i jungelen. De bygger jakthytte med palmeblader og fanger frosker som de tilbereder for et utsøkt måltid.

Fra Temangorr drar vi til Kota Bharu, beliggende i den islamsk staten Kelantan. Her blir Justine invitert til feiring av Ramadans avslutning. Mer fristende for en vintertrett nordbo er synet av de vidunderlige strendene på Perhentian Islands. Kanskje var det nettopp dette stedet man burde tilbringe noen ferieuker?

Så går turen videre til Thailand med tog, og da kommer Justine til et sted som er kjent av mange norske feriereisende: Phuket. Kanskje vil Justine med sitt pågangsmot oppdage at denne turistmaskinen også har sider som ikke er kjent av alle?

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Britisk reiseserie
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53