Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. september 2000 kl 19.55 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 4. september kl 19.55
Svenske hjarte (19:20)

Forviklinger i rekkehusene

Elisabeth har avviklet cateringfirmaet, Börje har lagt huset ut for salg og Katarina har oppdaget at hun virkelig er forelsket i Dennis nå når det er for sent. Stemningen i rekkehusene er med andre ord ikke den beste for tiden.

Berit forlot cateringfirmaet med vonde ord og i uvennskap med Elisabeth, og det eneste hun tenker på er at hun må få tilbake pengene hun har investert i firmaet. Elisabeth vet ikke først ikke hvordan hun skal skaffe den store summen, men får en god idé etter å ha oppsøkt et regnskapskontor.

Börje er i dårlig humør og sliter med å finne ut hvor han skal gjøre av seg selv og sin far når han må selge huset. Hellen skal komme fra Norge for å hente tingene sine, og Börje vet ikke hvordan han skal forholde seg til henne. Helst vil han unngå å se henne, men i sinne ombestemmer han seg, og møtet får fatale følger for dem begge.

Katarina har avvist alle Dennis? tilnærminger, men nå har det endelig gått opp for henne at han kanskje er den hun har ventet på likevel. Nå vet hun ikke hvordan hun skal nærme seg ham igjen. Et annet problem er at Dennis er gift.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), Marianne (Agneta Danielsson) og Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 19.55

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)