Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. februar 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Dyr strømtilknytning og varme strømper

Forbrukerinspektør Håkon Haugsbø har fått med seg polfarer Liv Arnesen til å gi gode råd om riktig undertøy til vinteraktivitetene.(Foto: NRK)
Forbrukerinspektør Håkon Haugsbø har fått med seg polfarer Liv Arnesen til å gi gode råd om riktig undertøy til vinteraktivitetene.(Foto: NRK)
Det er ikke bare prisen pr kw/h som kan gi deg strømsjokk. Mange har fått seg en ubehagelig overraskelse når de endelig får regningen etter at elektrikeren har vært på besøk. I kveld får du også gode råd om riktig undertøy i kulda av polfarer Liv Arnesen.

Hvis du skal legge strøm inn til veggen i en ny bolig eller hytte, altså stikkledningsnettet, får du ikke vite hva det vil koste på forhånd. For mange blir den endelige prisen langt høyere enn det de hadde regnet med. Hvorfor er det slik? spør forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland.

Kle deg riktig i kulda
Når det er kaldt, er det viktig å kle seg riktig, og spesielt viktige er plaggene man har inntil kroppen. I butikkene er det mer enn nok å velge mellom, derfor har forbrukerinspektør Håkon Haugsbø fått med seg en ekspert som har lang erfaring i å kle seg varmt, nemlig polfarer Liv Arnesen.

Lønnsomme rabattkort?
I tillegg skal ”Forbrukerinspektørene” se nærmere på bensinstasjoner. De ulike kjedene har ofte rabattkort som de tilbyr sine kunder. Er disse kortene egentlig lønnsomme for kunden? En av kjedene skiller seg negativt ut, og i kveld forteller forbrukerinspektør Snorre Tønset deg hvorfor.

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96